Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží

Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží

Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s bílou rýží je Malajsijský jídlo

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tamarindová pasta, 0,009 kg 3,97
Top blade hovězí zadní váleček, 0,150 kg 51,03
Cibule červená, 0,031 kg 0,81 ŠANDER ovoce zelenina
Red curry pasta, 0,004 kg 0,61
Paprika zelená čerstvá, 0,021 kg 1,53
Cibulka jarní, 0,010 kg 1,25
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm, 0,005 kg 1,20
Celer řapíkatý, 0,033 kg 1,56 ŠANDER ovoce zelenina
Rýže jasmínová, 0,100 kg 4,75
Sezamový olej, 0,035 l 15,48
Sůl standard 0,010 kg 0,07 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 78,35 Kalorie v 1 porci: 932 cal

Postup přípravy

Na sezamovém oleji zpěníme cibuli a 2/3 celeru, přidáme 0,5 cm hovězí plátky.

Tamirindovou a red carry pastu v mícháme do vody zalijeme tím maso tak, aby bylo lehce ponořené. Maso bez pokličky dusíme do změknutí. Případně přiléváme vývar a citronovou šťávu, tak aby při dokončení bylo šťávy tak aby držela jako glazé na povrchu masa a ještě trochu navíc :)

Nakonec přidáme pokrájenou papriku, jarní cibulku, capari, zbytek řapíkatého celeru a feferonku.

Podáváme s jasmínovou rýží.

Možnosti inovace

Posypat čerstvým koriandrem. Místo jasmínové dát basmati rýži. Přidáním skořice do základu .

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Basmati rýže, Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 932 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Dušení (30min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 6560x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem