Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží





Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s bílou rýží je Malajsijský jídlo
Postup přípravy
Na sezamovém oleji zpěníme cibuli a 2/3 celeru, přidáme 0,5 cm hovězí plátky.
Tamirindovou a red carry pastu v mícháme do vody zalijeme tím maso tak, aby bylo lehce ponořené. Maso bez pokličky dusíme do změknutí. Případně přiléváme vývar a citronovou šťávu, tak aby při dokončení bylo šťávy tak aby držela jako glazé na povrchu masa a ještě trochu navíc :)
Nakonec přidáme pokrájenou papriku, jarní cibulku, capari, zbytek řapíkatého celeru a feferonku.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Možnosti inovace
Posypat čerstvým koriandrem. Místo jasmínové dát basmati rýži. Přidáním skořice do základu .
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Basmati rýže, Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 932 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Dušení (30min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Koření » Pesta pasty koření v nálevu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Top side
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Rýže
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Asie » Malajsie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6560x