Fajitas





Jídlo patřící do Tex-mex kuchyně je Fajita
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na tenké proužky, nalijeme na něj olej a promícháme s kořením. Necháme marinovat alespoň 30 minut. Mezitím si pokrájíme cibuli a papriku také na proužky. Do misek připravíme dip, tedy studené omáčky. Salsu a Chedarovou omáčku. Koupíme v každé lepší samoobsluze. I když udělat si salsu nedá moc práce. Recept někdy napíšu :) A na konec natrháme lístky čerstvého koriandru.
Marinované maso opečeme na grilovací pánvi tak pět minut a poté přidáme papriku a cibuli, průběžně otáčíme či mícháme. Podle tloušťky masa nám vše potrvám max 7-10 minut. Podáváme do měkké originální tortily, též koupíme v dobré samoobsluze. Tortylu je dobré předem lehce prohřát (opéct) na suché pánvi.
Možnosti inovace
Krevety
Rada
Jednoduché jídlo kovbojů, takže není moc co zkazit.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 157 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (35min), Grilování (10min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Svačina
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » Mexico
- Recepty dle úpravy » Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6785x