Fajitas

Fajitas

Jídlo patřící do Tex-mex kuchyně je Fajita

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,100 kg 12,01
Hovězí flap hrudí (břicho), 0,100 kg 37,18
Paprika zelená čerstvá, 0,021 kg 1,53
Cibule standard, 0,033 kg 0,58 ŠANDER ovoce zelenina
Fajita koření, 0,001 kg 0,52
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Citrón, 0,010 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,02
Tortilas 10" Burrito měkké, 1,000 ks 6,12
Salsa Mexicana hot dip, 0,051 kg 7,42
Cheddar omáčka La Sabrosa, 0,051 kg 7,51
Koriandr čerstvý 0,005 kg 2,26
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 72,57 Kalorie v 1 porci: 1 157 cal

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na tenké proužky, nalijeme na něj olej a promícháme s kořením. Necháme marinovat alespoň 30 minut. Mezitím si pokrájíme cibuli a papriku také na proužky. Do misek připravíme dip, tedy studené omáčky. Salsu a Chedarovou omáčku. Koupíme v každé lepší samoobsluze. I když udělat si salsu nedá moc práce. Recept někdy napíšu :) A na konec natrháme lístky čerstvého koriandru.

Marinované maso opečeme na grilovací pánvi tak pět minut a poté přidáme papriku a cibuli, průběžně otáčíme či mícháme. Podle tloušťky masa nám vše potrvám max 7-10 minut. Podáváme do měkké originální tortily, též koupíme v dobré samoobsluze. Tortylu je dobré předem lehce prohřát (opéct) na suché pánvi.

Možnosti inovace

Krevety

Rada

Jednoduché jídlo kovbojů, takže není moc co zkazit.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 157 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (35min), Grilování (10min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 3415x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin