Chilli con carne

Chilli con carne Chilli con carne

Hovězí maso v pikantní omáčce a fazolích prostě klasika :) chilli con carne

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí loupaná plec, 0,200 kg 47,64
Fazole červené v tomatu, 0,100 kg 7,19
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,075 kg 1,71 Lesa s.r.o.
Cibule standard, 0,125 kg 2,18 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,007 kg 1,10
Chilli papričky čerstvé, 0,001 kg 0,57
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,12
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Kakao holandské, 0,002 kg 0,34
Slunečnicový olej, 0,007 l 0,31
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Paprika červená čerstvá, 0,070 kg 5,12
Koriandr čerstvý 0,002 kg 0,90
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 65,84 Kalorie v 1 porci: 723 cal

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na co nejmenší kousky co dovedeme. Když se s s tím nechceme .... :) tak pomeleme na hrubé šajbě. Cibuli nakrájíme na hrubo, množství asi tak 2/3 hmotnosti masa. Na oleji zpěníme do zlatova cibuli, pak přidáme maso a zprudka zatáhneme. Přisypeme mletou papriku a pokrájené chilli papričky, zpěníme a přidáme protlak s loupanými rajčaty v plechu. Podlijeme hovězím vývarem, přidáme kakao, červené fazole z plechovky a vaříme až se nám tekutina zredukuje na potřebnou konzistenci, tedy ať té omáčky je v tom tak akorát pro tu rýži co se k tomu podává. Na závěr pokrájíme čerstvou červenou papriku na půl centimetrové kostičky a na posledních pět minut přidáme do chilli. Posypeme čerstvým koriandrem.

Podáváme s rýží třeba Basmati.

Možnosti inovace

Použijte výraznější chilli papričky. Zvyšte dávku kakaa. čerstvou papriku někdo dává na začátku.

Rada

Fazole můžete použít i sušené ale potom je den dopředu namočíme a poté vaříme od začátku v chilli.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 723 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (21min), Restování pro základ (10min), Vaření (40min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 16min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 5835x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Degustační trojkombinace degustační teplý, vaření Degustační trojkombinace
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí