Chilli con carne





Hovězí maso v pikantní omáčce a fazolích prostě klasika :) chilli con carne
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na co nejmenší kousky co dovedeme. Když se s s tím nechceme .... :) tak pomeleme na hrubé šajbě. Cibuli nakrájíme na hrubo, množství asi tak 2/3 hmotnosti masa. Na oleji zpěníme do zlatova cibuli, pak přidáme maso a zprudka zatáhneme. Přisypeme mletou papriku a pokrájené chilli papričky, zpěníme a přidáme protlak s loupanými rajčaty v plechu. Podlijeme hovězím vývarem, přidáme kakao, červené fazole z plechovky a vaříme až se nám tekutina zredukuje na potřebnou konzistenci, tedy ať té omáčky je v tom tak akorát pro tu rýži co se k tomu podává. Na závěr pokrájíme čerstvou červenou papriku na půl centimetrové kostičky a na posledních pět minut přidáme do chilli. Posypeme čerstvým koriandrem.
Podáváme s rýží třeba Basmati.
Možnosti inovace
Použijte výraznější chilli papričky. Zvyšte dávku kakaa. čerstvou papriku někdo dává na začátku.
Rada
Fazole můžete použít i sušené ale potom je den dopředu namočíme a poté vaříme od začátku v chilli.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 723 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (21min), Restování pro základ (10min), Vaření (40min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 16min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí kýta svrchní šál
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Plodová zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 12180x