Cheesecake

Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake

Cheesecake, americký sýrový (tvarohový) dort.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Buko classic, 0,050 kg 8,83
Lučina sýr, 0,019 kg 3,04
Vejce 1ks=45g, 0,006 kg 0,43
Bebe sušenky čokoládové, 0,019 kg 2,71
Máslo, 0,006 kg 0,88
Smetana zakysaná, 0,008 kg 0,62
Jogurt bílý, 0,008 kg 0,55
Citrón, 0,006 kg 0,32 ŠANDER ovoce zelenina
Cukr vanilkový 0,006 kg 0,31
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 16,84 Kalorie v 1 porci: 330 cal

Postup přípravy

Rozemeleme v kutru obyčejné bebe sušenky, ne na prášek, ale na hrudky 2-3 mm a spojíme s rozpuštěným máslem tak, aby se vše už po zmáčknutí pojilo, ale nebylo to těsto, prostě ať se trochu stále drobí. Pakliže je to moc suché přidáme trochu vody. Potom hmotu vmačkáme na boky a dno dortové formy.

Rozšleháme důkladně dvě vejce s cukrem a přidáváme buko, lučinu, kůru a šťávu z jednoho citronu. Krém dáme do formy na vymačkaný korpus a rovnoměrně rozetřeme na stejnou výšku. Výška krému i stěny korpusu z bebe sušenek ať končí tak 1 cm od výšky formy.

Pečeme na 170°C, 45 minut. Po upečení je krém lehce zvednutý i popraskaný a tygrovaný. Necháme ho sednout a mezitím jsme si připravili horní 1 cm vrstvu ze zakysané smetany a jogurtu, kterou promícháme a popřípadě osladíme. Já ten vršek nesladím.

Když nám první vrstva po upečení sedla cca za 10-15 minut, můžeme zalít druhou vrstvu. A pečeme 10 minut, na 180°C.

Možnosti inovace

Cheesecake má příchutí nekonečně, tak hurá do experimentování. Tu horní vrstvu dělám rád s rozmixovanými borůvkami do jogurtu a zakysané smetany.

Rada

Krájet až druhý den, vždy teplým (horkým) nožem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Ristretto, Harney & Sons Chamomile Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 330 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (1h), Příprava (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 12464x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem