Cheesecake





Cheesecake, americký sýrový (tvarohový) dort.
Postup přípravy
Rozemeleme v kutru obyčejné bebe sušenky, ne na prášek, ale na hrudky 2-3 mm a spojíme s rozpuštěným máslem tak, aby se vše už po zmáčknutí pojilo, ale nebylo to těsto, prostě ať se trochu stále drobí. Pakliže je to moc suché přidáme trochu vody. Potom hmotu vmačkáme na boky a dno dortové formy.
Rozšleháme důkladně dvě vejce s cukrem a přidáváme buko, lučinu, kůru a šťávu z jednoho citronu. Krém dáme do formy na vymačkaný korpus a rovnoměrně rozetřeme na stejnou výšku. Výška krému i stěny korpusu z bebe sušenek ať končí tak 1 cm od výšky formy.
Pečeme na 170°C, 45 minut. Po upečení je krém lehce zvednutý i popraskaný a tygrovaný. Necháme ho sednout a mezitím jsme si připravili horní 1 cm vrstvu ze zakysané smetany a jogurtu, kterou promícháme a popřípadě osladíme. Já ten vršek nesladím.
Když nám první vrstva po upečení sedla cca za 10-15 minut, můžeme zalít druhou vrstvu. A pečeme 10 minut, na 180°C.
Možnosti inovace
Cheesecake má příchutí nekonečně, tak hurá do experimentování. Tu horní vrstvu dělám rád s rozmixovanými borůvkami do jogurtu a zakysané smetany.
Rada
Krájet až druhý den, vždy teplým (horkým) nožem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Ristretto, Harney & Sons Chamomile Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 330 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (1h), Příprava (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Čerstvé měkké sýry
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 11.06.2012
- Recept zobrazen: 12464x