Smažený váleček z vepřového masa, žampiony, sýrem a omáčkou

Smažený  váleček z vepřového masa, žampiony, sýrem a omáčkou

Smažená rolovaná panenka plněná anglickou slaninou, žampiony a ementálem. S variací studených omáček.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,130 kg 24,02
Ementál, 0,035 kg 6,05
Anglická slanina, 0,035 kg 5,01
Žampiony čerstvé, 0,025 kg 1,73
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Vejce 1ks=45g, 0,023 kg 1,70
Strouhanka standard, 0,035 kg 1,27
Slunečnicový olej, 0,055 l 2,44
Salsa Mexicana hot dip, 0,050 kg 7,27
Hořčice zelená Falot, 0,020 kg 4,79
Med lesní, 0,005 kg 0,69
Smetana zakysaná, 0,023 kg 1,79
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Mléko polotučné 0,050 l 1,01 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 55,48 Kalorie v 1 porci: 1 481 cal

Postup přípravy

Váleček panenky podélně nakrojíme po vlákně a rozevřeme, každou polovinu znovu nařízneme po vlákně jako knihu.

Přes igelit naklepeme panenku na výšku 3 mm. Položíme na ní plátky ementálu a orestované pokrájené žampiony se slaninou. Položíme rovnoměrně na panenku s ementálem a zarolujeme.

Váleček panenky obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova, při 170°C.

Po usmažení necháme 3 minuty odpočinout a podáváme překrojené se studenými omáčkami a pečivem. V našem případě jsem napsal již hotový dip Salsa a medovo-hořčičný ze zakysané smetany.

Možnosti inovace

Změnou typu sýru a uzeniny. Nebo variantou mini porcí ve stylu fingers food.

Rada

Panenku nepřesmažte, ať je krásně růžová. Na fotce je už moc.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborové hranolky julienne, Coleslaw zelný salát, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 481 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Smažení-Fritování (5min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 3738x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem