Hovězí steak na fazolích s kukuřicí a brambory





Pečené brambory s pikantními fazolemi a šťavnatý steak.
Postup přípravy
Celé omyté neloupané brambory pokapané olivovým olejem, upečeme v alobalu se solí. Pečeme na 190°C podle velikosti brambor cca 40 minut.
Mezitím si na pánvi prohodíme fazole s kukuřicí i s tomatovým nálevem od fazolí. Dochutíme solí, pepřem a kořením enchilada.
Steak si vyndáme z lednice aspoň 15 minut před jeho tepelnou úpravou. Opečeme maso ze všech stran a dáme dopéct podle požadovaného stupně propečení. Než steak servírujeme, necháme ho aspoň 3 minuty na prkénku.
Brambory po upečení nakrájíme na čtvrtky a přidáme k fazolím.
Možnosti inovace
Jako přílohu můžeme dát bagetu a nějaký dip.
Rada
Mladé fazolky přidáváme až na poslední 3 minuty.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 804 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Pečení (40min) Doba vaření 10 porcí: 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Luštěniny
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 3036x