Hovězí steak na fazolích s kukuřicí a brambory

Hovězí steak na fazolích s kukuřicí a brambory

Pečené brambory s pikantními fazolemi a šťavnatý steak.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rumpsteak (kolo z kýty), 0,200 kg 76,80
Brambory standard A-B, 0,120 kg 1,61
Fazolové lusky mladé, 0,050 kg 3,97
Fazole bílé v tomatu, 0,050 kg 3,61
Fazole červené v tomatu, 0,050 kg 3,59
Kukuřice zrno mražené, 0,030 kg 2,26
Olivový olej extra virgin, 0,035 l 4,40 Lesa s.r.o.
Enchilada směs koření, 0,001 kg 0,28
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Citrón 0,035 kg 1,81 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 93,81 Kalorie v 1 porci: 804 cal

Postup přípravy

Celé omyté neloupané brambory pokapané olivovým olejem, upečeme v alobalu se solí. Pečeme na 190°C podle velikosti brambor cca 40 minut.

Mezitím si na pánvi prohodíme fazole s kukuřicí i s tomatovým nálevem od fazolí. Dochutíme solí, pepřem a kořením enchilada.

Steak si vyndáme z lednice aspoň 15 minut před jeho tepelnou úpravou. Opečeme maso ze všech stran a dáme dopéct podle požadovaného stupně propečení. Než steak servírujeme, necháme ho aspoň 3 minuty na prkénku.

Brambory po upečení nakrájíme na čtvrtky a přidáme k fazolím.

Možnosti inovace

Jako přílohu můžeme dát bagetu a nějaký dip.

Rada

Mladé fazolky přidáváme až na poslední 3 minuty.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 804 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Pečení (40min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 3208x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet