Lososové carpaccio

Lososové carpaccio Lososové carpaccio Lososové carpaccio

Tenké plátky lososa s rukolou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,100 kg 34,01 Food and frends
Rukola, 0,025 kg 7,92
Olivový olej extra virgin, 0,030 l 3,77 Lesa s.r.o.
Kapary velké v nálevu, 0,020 kg 4,52
Grisini, 0,006 kg 1,25
Citrón, 0,090 kg 4,65 ŠANDER ovoce zelenina
Olivy bez pecky standart celé - černé, 0,030 kg 1,48
Sýr Parmiggiano, 0,010 kg 6,30 Lesa s.r.o.
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Sůl mořská jemná 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 60,94 Kalorie v 1 porci: 692 cal

Postup přípravy

Stáhneme filet z půlky lososa, z kůže odřízneme tučnou část, i břicho a konec špičky ocasu. Odstraníme kosti a můžeme odkrajovat tenké plátky lososa, které pokládáme na talíř s rukolou.

Pokapeme olivovým olejem, šťávou z citronu, posolíme a popepříme. Z mlýnku přidáme pár čerstvých hoblinek parmazánu, grisiny a dozdobíme olivami a kapary.

Možnosti inovace

Můžeme filet lososa marinovat a krájet až za 30-40 hodin. Nebo po marinování jej zamrazit jako váleček a pak krájet na tenké plátky.

Rada

Ingrediencí pro marinování a jejich kombinace je nekonečno, tak opatrně s velkými experimenty. Marinovaný losos viz recept.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 692 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 3371x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

A
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Degustační ratattouille degustační teplý, dietní, rychlé, restování Degustační ratattouille
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky
Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty