Lososové carpaccio





Tenké plátky lososa s rukolou.
Postup přípravy
Stáhneme filet z půlky lososa, z kůže odřízneme tučnou část, i břicho a konec špičky ocasu. Odstraníme kosti a můžeme odkrajovat tenké plátky lososa, které pokládáme na talíř s rukolou.
Pokapeme olivovým olejem, šťávou z citronu, posolíme a popepříme. Z mlýnku přidáme pár čerstvých hoblinek parmazánu, grisiny a dozdobíme olivami a kapary.
Možnosti inovace
Můžeme filet lososa marinovat a krájet až za 30-40 hodin. Nebo po marinování jej zamrazit jako váleček a pak krájet na tenké plátky.
Rada
Ingrediencí pro marinování a jejich kombinace je nekonečno, tak opatrně s velkými experimenty. Marinovaný losos viz recept.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 692 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Bez úpravy
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 11.06.2012
- Recept zobrazen: 4894x