Lososové carpaccio

Lososové carpaccio Lososové carpaccio Lososové carpaccio

Tenké plátky lososa s rukolou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,100 kg 34,01 Food and frends
Rukola, 0,025 kg 7,92
Olivový olej extra virgin, 0,030 l 3,77 Lesa s.r.o.
Kapary velké v nálevu, 0,020 kg 4,52
Grisini, 0,006 kg 1,25
Citrón, 0,090 kg 4,65 ŠANDER ovoce zelenina
Olivy bez pecky standart celé - černé, 0,030 kg 1,48
Sýr Parmiggiano, 0,010 kg 6,30 Lesa s.r.o.
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Sůl mořská jemná 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 60,94 Kalorie v 1 porci: 692 cal

Postup přípravy

Stáhneme filet z půlky lososa, z kůže odřízneme tučnou část, i břicho a konec špičky ocasu. Odstraníme kosti a můžeme odkrajovat tenké plátky lososa, které pokládáme na talíř s rukolou.

Pokapeme olivovým olejem, šťávou z citronu, posolíme a popepříme. Z mlýnku přidáme pár čerstvých hoblinek parmazánu, grisiny a dozdobíme olivami a kapary.

Možnosti inovace

Můžeme filet lososa marinovat a krájet až za 30-40 hodin. Nebo po marinování jej zamrazit jako váleček a pak krájet na tenké plátky.

Rada

Ingrediencí pro marinování a jejich kombinace je nekonečno, tak opatrně s velkými experimenty. Marinovaný losos viz recept.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 692 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 2899x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

A
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes