Rib eye steak na pepřové omáčce





S americkými bramborami zdobený smaženou mrkví.
Postup přípravy
Steak pokud možno nebereme přímo z lednice, ale lépe v lehce pokojové teplotě položíme na gril, tál, nebo pánev a opečeme. Podle požadovaného stupně propečení dopékám pod salamandrem nebo v konvektomatu.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme hotový demi glace nebo základní omáčku výrazně opepříme drceným a citrónovým pepřem, pak lehce provaříme.
Při podávání si zaflambuji maso do omáčky, slijeme šťávu, co nám pustilo maso při pečení, a zjemníme smetanou. Smaženou mrkev připravíme z tence nakrájených julien, které usmažíme v oleji do křupava, pak necháme na ubrousku odkapat a prosypeme kouřovou solí.
Při podávání znovu popepříme mlýnkem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Americké brambory, Coleslaw zelný salát Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 506 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Grilování (25min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 12.06.2012
- Recept zobrazen: 5537x