Rib eye steak na pepřové omáčce

Rib eye steak na pepřové omáčce

S americkými bramborami zdobený smaženou mrkví.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rib Eye steak, 0,200 kg 96,60
Pepř 3 a 4 bar.+citronový, 0,001 kg 0,29
Máslo, 0,025 kg 3,50
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Mrkev standard, 0,050 kg 0,76 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,020 l 1,01
Kouřová sůl, 0,001 kg 0,15
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Recept Demi-galce 0,800 porce 8,06
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 107,96 Kalorie v 1 porci: 1 506 cal

Postup přípravy

Steak pokud možno nebereme přímo z lednice, ale lépe v lehce pokojové teplotě položíme na gril, tál, nebo pánev a opečeme. Podle požadovaného stupně propečení dopékám pod salamandrem nebo v konvektomatu.

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme hotový demi glace nebo základní omáčku výrazně opepříme drceným a citrónovým pepřem, pak lehce provaříme.

Při podávání si zaflambuji maso do omáčky, slijeme šťávu, co nám pustilo maso při pečení, a zjemníme smetanou. Smaženou mrkev připravíme z tence nakrájených julien, které usmažíme v oleji do křupava, pak necháme na ubrousku odkapat a prosypeme kouřovou solí.

Při podávání znovu popepříme mlýnkem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Americké brambory, Coleslaw zelný salát Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 506 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Grilování (25min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 12.06.2012
  • Recept zobrazen: 5537x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš