Bílý chřest se šunkou a bramborem





Německý oblíbený chřest nám nesmí přebít žádná výrazná ingredience.
Postup přípravy
Čerstvý chřest opatrně oloupeme tak, že horní 1/3 zůstane neoloupaná a zbytek škrabkou na brambory oloupeme. Dolní 2 cm odkrojíme a vyhodíme, neboť chřest je tam už moc dřevnatý.
Na pánvi rozpustíme máslo a chřest na něm prohřejeme tak 2 minuty, přidáme pár plátků kvalitní šunky, potom vše zalijeme horkým vývarem a odstavíme.
Podáváme s vařeným bramborem, ochuceným koprovým máslem.
Možnosti inovace
Místo koprového másla je možné použít holandskou omáčku.
Rada
Čerstvý chřest si ceníme i pro jeho křupavost, proto dávejte pozor, ať z něj neuděláte gumu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 443 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Blanšírování (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Košťálová zelenina
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Německo
- Recepty dle úpravy » Blanšírování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 4406x