Domácí aspik s vepřovým a kuřecím masem

Domácí aspik s vepřovým a kuřecím masem

Aspik obohacený zeleninou a drůbežími droby.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřové koleno, 0,050 kg 3,02
Kuřecí droby , drůbky, 0,010 kg 0,33 Řeznictví Blahuta
Kuřecí 1/4, 0,025 kg 2,04 Řeznictví Blahuta
Hrách mražený, 0,012 kg 0,45 Food and frends
Mrkev standard, 0,015 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Želatina plátky 0,008 kg 5,39
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,00 Kalorie v 1 porci: 227 cal

Postup přípravy

Vepřové koleno povaříme tak 10 minut společně s kuřecí čtvrtkou. Vodu slijeme a dáme znovu vařit, do čisté přidáme koření a vaříme.

První vyndáme kuřecí a dál vaříme do měkka koleno.

Těsně před koncem uvaření kolene přidáme povařit pokrájenou mrkev a řapíkatý celer.

Po uvaření přecedíme přes nejjemnější cedník vývar a dáme do něj povolit želatinu. Množství želatiny dáme dle návodu konkrétního balení.

Mezitím zbavíme koleno i kuře kůže a vykostíme. Čisté maso pokrájíme.

Na dno formičky na aspik nalijeme tak 5 mm vývaru s želatinou. Následně naskládáme všeho 1/2, vařené na kolečka nakrájené vejce, zeleninu a maso. Necháme lehce zatuhnout, znovu zalijeme a znovu přidáme zbývající ingredience.

Rada

Formičky před vyklopením na malou chvíli dnem vložíme do teplé vody, aby se nám odlepili od stěn forem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Bageta rustikální, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 227 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (40min), Kompletace (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 5346x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí