Domácí aspik s vepřovým a kuřecím masem





Aspik obohacený zeleninou a drůbežími droby.
Postup přípravy
Vepřové koleno povaříme tak 10 minut společně s kuřecí čtvrtkou. Vodu slijeme a dáme znovu vařit, do čisté přidáme koření a vaříme.
První vyndáme kuřecí a dál vaříme do měkka koleno.
Těsně před koncem uvaření kolene přidáme povařit pokrájenou mrkev a řapíkatý celer.
Po uvaření přecedíme přes nejjemnější cedník vývar a dáme do něj povolit želatinu. Množství želatiny dáme dle návodu konkrétního balení.
Mezitím zbavíme koleno i kuře kůže a vykostíme. Čisté maso pokrájíme.
Na dno formičky na aspik nalijeme tak 5 mm vývaru s želatinou. Následně naskládáme všeho 1/2, vařené na kolečka nakrájené vejce, zeleninu a maso. Necháme lehce zatuhnout, znovu zalijeme a znovu přidáme zbývající ingredience.
Rada
Formičky před vyklopením na malou chvíli dnem vložíme do teplé vody, aby se nám odlepili od stěn forem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Bageta rustikální, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 227 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (40min), Kompletace (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Kolínko a nožička přední
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Německo
- Recepty dle úpravy » Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6221x