Kachní prsíčka plněná sušenou švestkou, ořechy a zelím

Kachní prsíčka plněná sušenou švestkou, ořechy a zelím

Na brusinkové omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kachní prsa bez kosti, 0,160 kg 70,08
Zelí bílé kysané, 0,080 kg 1,95
Vlašský ořech, 0,010 kg 3,81
Švesky sušené, 0,012 kg 2,72
Brusinky džem, 0,020 kg 3,26
Jablka, 0,090 kg 3,09 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,01
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Strouhanka standard, 0,006 kg 0,20
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Recept Demi-galce 0,500 porce 5,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 86,03 Kalorie v 1 porci: 1 153 cal

Postup přípravy

Do syrového kachního prsíčka uděláme z kratší strany průřez (kapsu), naplníme směsí ořechů, švestek a zelí, kterou lehce smícháme se strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kapsu zavřeme špejlí.

Kachní prsíčko ze strany kůže prudce opečeme na pánvi a dáme do trouby na 160°C, po dobu 20 minut. Brusinky v mícháme do základní tmavé omáčky a lehce provaříme.

Dozdobíme výřezem jablka.

Možnosti inovace

Zkoušel jsem místo zelí dát červenou řepu a taky fajn.

Rada

Kachní prsíčka nesmějí být přepečená, budou potom suchá. Takže pečeme podle trouby a podle kvality masa. Francie je něco jiného než Vodňany.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bramborové krokety, Bramborová Kaše, Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 153 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 42min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 12.06.2012
  • Recept zobrazen: 5370x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Degustační trojkombinace degustační teplý, vaření Degustační trojkombinace
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka