Kachní prsíčka plněná sušenou švestkou, ořechy a zelím





Na brusinkové omáčce.
Postup přípravy
Do syrového kachního prsíčka uděláme z kratší strany průřez (kapsu), naplníme směsí ořechů, švestek a zelí, kterou lehce smícháme se strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kapsu zavřeme špejlí.
Kachní prsíčko ze strany kůže prudce opečeme na pánvi a dáme do trouby na 160°C, po dobu 20 minut. Brusinky v mícháme do základní tmavé omáčky a lehce provaříme.
Dozdobíme výřezem jablka.
Možnosti inovace
Zkoušel jsem místo zelí dát červenou řepu a taky fajn.
Rada
Kachní prsíčka nesmějí být přepečená, budou potom suchá. Takže pečeme podle trouby a podle kvality masa. Francie je něco jiného než Vodňany.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bramborové krokety, Bramborová Kaše, Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 153 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 42min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Ořechy a semena
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce sušené
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 12.06.2012
- Recept zobrazen: 5370x