Jablkový závin





Nesmrtelná klasika jablkový závin a ten dělá nejlépe každá babička.
Postup přípravy
Někdo jablka loupá někdo ne. Já to dělám podle toho jakou jablko má slupku. Vyjadřincujeme nakrájíme na měsíčky a ty nakrájíme cca 3mm plátky. Smícháme s rozinkami nadrcenými vlašskými ořechy, cukrem a rozinkami. Na vyválené listové těsto, tam kam dáme směs jablek lehce podsypeme strouhankou. Poté přidáme směs jablek a zabalíme. Propícháme vršek závinu několikrát špejlí. Pečeme 30 minut na 165°C. Ale čas je relativní podle kvality a tipu listového těsta.
Možnosti inovace
1/2 jablek nahraďte banánem.
Rada
Strouhanku můžeme i nemusíme dávat je to podle jablek. Krájime po vychladnutí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 746 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (30min) Doba vaření 10 porcí: 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce sušené
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Evropa » Rakousko
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 3027x