Chobotnice v rajčatech





Poctivá porce chobotnice v omáčce středomoří.
Postup přípravy
Čerstvou chobotnici zbavíme zubu uprostřed mezi chapadly a dáme vařit spolu s bobkovým listem v osolené vodě. Podle druhu velikosti a čerstvosti chobotnice vaříme cca dvě hodiny.
Mezitím si připravíme rajčatový základ. Na olivovém oleji zpěníme česnek, cibuli a koření. Přilijeme půlku vína a všechnu polpu, petrželku i vyjadřincované rajčata na kostky.
Sardelky rozemeleme a dáme do základu, který provaříme 40 minut. Postupně doléváme vodu. Vše dochutíme solí a pepřem.
Přidáme uvařenou chobotnici a měsíček citronu.
Pod pokličkou podusíme se zbytkem vína dalších 15 minut.
Možnosti inovace
Do rajčatového základu můžeme přidat např. řapíkatý celer, brambor apod.
Rada
To, že chobotnice je uvařená poznáme i tak, že vezmeme dvě chapadla a táhneme je od sebe, když se začne natrhávat je připravena pro povaření v rajčatech.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 553 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Vaření (2h 30min), Příprava (15min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 2h 48min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Chorvatsko
- Recepty dle úpravy » Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 12.06.2012
- Recept zobrazen: 9663x