Chobotnice v rajčatech

Chobotnice v rajčatech

Poctivá porce chobotnice v omáčce středomoří.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chobotnice chlazená, 0,400 kg 75,60
Česnek kuchyňský, 0,015 kg 2,36
Olivový olej sansa, 0,025 l 2,02 Lesa s.r.o.
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,73
Cibule standard, 0,055 kg 0,96 ŠANDER ovoce zelenina
Oregáno čerstvé, 0,002 kg 0,98
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Zeleninový vývar sušený, 0,002 kg 0,41
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,060 kg 1,37 Lesa s.r.o.
Rajče čerstvé standard, 0,100 kg 4,63 ŠANDER ovoce zelenina
Citrón, 0,030 kg 1,55 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel plochá nať, 0,001 kg 0,19
Ančovičky sardelky v oleji, 0,010 kg 3,14
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Bobkový list čerstvý 0,001 kg 0,21
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 95,37 Kalorie v 1 porci: 553 cal

Postup přípravy

Čerstvou chobotnici zbavíme zubu uprostřed mezi chapadly a dáme vařit spolu s bobkovým listem v osolené vodě. Podle druhu velikosti a čerstvosti chobotnice vaříme cca dvě hodiny.

Mezitím si připravíme rajčatový základ. Na olivovém oleji zpěníme česnek, cibuli a koření. Přilijeme půlku vína a všechnu polpu, petrželku i vyjadřincované rajčata na kostky.

Sardelky rozemeleme a dáme do základu, který provaříme 40 minut. Postupně doléváme vodu. Vše dochutíme solí a pepřem.

Přidáme uvařenou chobotnici a měsíček citronu.

Pod pokličkou podusíme se zbytkem vína dalších 15 minut.

Možnosti inovace

Do rajčatového základu můžeme přidat např. řapíkatý celer, brambor apod.

Rada

To, že chobotnice je uvařená poznáme i tak, že vezmeme dvě chapadla a táhneme je od sebe, když se začne natrhávat je připravena pro povaření v rajčatech.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 553 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Vaření (2h 30min), Příprava (15min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 2h 48min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 12.06.2012
  • Recept zobrazen: 5151x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou