Caesarův salát s kuřecím masem

Caesarův salát s kuřecím masem

Nejpopulárnější salát současnosti. Salát má nejspíš na svědomí restauratér Caesar Cardini, původem Ital, který provozoval restauraci v Mexiku a USA.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Salát římský (romein) listy, 0,100 kg 10,68 ŠANDER ovoce zelenina
Recept dresing Caesar, 1,000 porce 12,60
Sýr Parmiggiano, 0,015 kg 9,45 Lesa s.r.o.
Kuřecí prsa, 0,100 kg 12,01
Anglická slanina, 0,035 kg 5,01
Olivový olej extra virgin, 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Bageta francouzská v kg 0,040 kg 2,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 52,52 Kalorie v 1 porci: 878 cal

Postup přípravy

Římské listy zbavíme spodní košťálové části, důkladně opláchneme, natrháme na kousky a smícháme s dressingem.

Francouzskou bagetu nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme lehce péct na 180°C na 5 minut.

Kuřecí prsíčka opečeme na oleji a dáme nenaklepané dopéct na 170°C na 10-15 minut.

Zamíchaný salát s dressingem naservírujeme na talíř, posypeme krutony, hoblinkami parmazánu, plátky rozpečené slaniny a nafilírovanými kuřecími prsíčky.

Vše ještě pokapeme olivovým olejem.

Jednodušší provedení

Bez slaniny a masa.

Možnosti inovace

Cherry rajčátka, křepelčí vajíčka, sardelky, jiný druh tvrdého sýru.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 878 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (15min), Pečení (15min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 33min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 6140x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa
Bábovka klasická dezerty, rychlé, pečení Bábovka klasická
Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou hlavní chod, dietní, vaření Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou