Caesarův salát s kuřecím masem





Nejpopulárnější salát současnosti. Salát má nejspíš na svědomí restauratér Caesar Cardini, původem Ital, který provozoval restauraci v Mexiku a USA.
Postup přípravy
Římské listy zbavíme spodní košťálové části, důkladně opláchneme, natrháme na kousky a smícháme s dressingem.
Francouzskou bagetu nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme lehce péct na 180°C na 5 minut.
Kuřecí prsíčka opečeme na oleji a dáme nenaklepané dopéct na 170°C na 10-15 minut.
Zamíchaný salát s dressingem naservírujeme na talíř, posypeme krutony, hoblinkami parmazánu, plátky rozpečené slaniny a nafilírovanými kuřecími prsíčky.
Vše ještě pokapeme olivovým olejem.
Jednodušší provedení
Bez slaniny a masa.
Možnosti inovace
Cherry rajčátka, křepelčí vajíčka, sardelky, jiný druh tvrdého sýru.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 878 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (15min), Pečení (15min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 33min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Velmi tvrdé sýry
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Velké saláty
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně, Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6140x