Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba

clam chowder polévka z mušlí Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba

Clam chowder ze San Francisca, je rybí polévka ze škeblí a smetany podávaná v bochníku chlebu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule bílá Francie, 0,050 kg 3,15
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,39
Celer řapíkatý, 0,020 kg 0,95 ŠANDER ovoce zelenina
Brambory standard A-B, 0,020 kg 0,27
Slávky vyloupané, 0,100 kg 22,43
Máslo, 0,005 kg 0,70
Kopr čerstvý, 0,002 kg 0,56
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,10
Uzený domácí bok (slanina), 0,008 kg 1,04
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Smetana nad 30% 0,065 l 5,53
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,53 Kalorie v 1 porci: 533 cal

Postup přípravy

Na deset porcí rozpustíme v hrnci 50 g másla a orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli, stejně tak nakrájený celer a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem. Slávky opláchneme a dáme vařit zvlášť do lehce osolené vody. Vaříme je 15 minut. Potom je přilijeme do prvního hrnce a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, mušle včetně vyredukovaného vývaru, dochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké.

Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr a tymián. Dvě minutu ještě mícháme, můžeme podávat do předem vydlabaného a znovu předpečeného bochníčku chleba.

Možnosti inovace

Polévku můžeme krátce ponorným mixerem rozmixovat. Plátky slaniny orestujeme a přidáme při servírování na povrch polévky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 533 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 4429x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka