Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba





Clam chowder ze San Francisca, je rybí polévka ze škeblí a smetany podávaná v bochníku chlebu.
Postup přípravy
Na deset porcí rozpustíme v hrnci 50 g másla a orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli, stejně tak nakrájený celer a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem. Slávky opláchneme a dáme vařit zvlášť do lehce osolené vody. Vaříme je 15 minut. Potom je přilijeme do prvního hrnce a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, mušle včetně vyredukovaného vývaru, dochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké.
Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr a tymián. Dvě minutu ještě mícháme, můžeme podávat do předem vydlabaného a znovu předpečeného bochníčku chleba.
Možnosti inovace
Polévku můžeme krátce ponorným mixerem rozmixovat. Plátky slaniny orestujeme a přidáme při servírování na povrch polévky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 533 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře
- Recepty dle chodu » Polévka, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6622x