Losos na ratatouille





Filet lososa na teplé zelenině s provensálskými bylinkami.
Postup přípravy
Filet lososa dáme péct na 160°C, 10 minut. Mezi tím na olivovém oleji orestujeme plátky česneku s julieny ostatní zeleniny a čerstvými bylinkami.
Do zeleniny přidáme trochu loupaných konzervovaných rajčat. Necháme na pánvi dusit (cca 5minut), dokud nám mrkev lehce nezměkne.
Možnosti inovace
Do zeleniny rád přidávám i čerstvý fenykl nebo chřest.
Rada
Když nejsou čerstvé bylinky, doporučuji provensálskou pastu od Knoru. Sice drahá věc, ale stačí minimum. Ale i toto provensálské ´´Pesto´´ si lze udělat dopředu z čerstvých bylinek.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 879 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (20min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 12.06.2012
- Recept zobrazen: 7469x