Hot křídla s pikantní salsou a zeleninovým wrapem

Hot křídla s pikantní salsou a zeleninovým wrapem

Oblíbené křidélka v chilli marinádě s tortillou plněnou salátem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí křídla, 0,320 kg 16,13
Olej řepkový, 0,030 l 1,51
Citrón, 0,010 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Med lesní, 0,005 kg 0,69
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,002 l 0,46
Chilli papričky čerstvé, 0,002 kg 0,85
Tortilas 10" Burrito měkké, 0,500 ks 3,06
Ledový salát, 0,020 kg 1,75 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčata cherry červená, 0,020 kg 1,40 ŠANDER ovoce zelenina
Okurka salátová, 0,020 kg 0,92 ŠANDER ovoce zelenina
Fazole červené v tomatu, 0,015 kg 1,08
Čedar sýr, 0,015 kg 5,98
Salsa Mexicana hot dip, 0,030 kg 4,36
Koriandr čerstvý 0,003 kg 1,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 38,04 Kalorie v 1 porci: 1 104 cal

Postup přípravy

Den dopředu marinované křidélka na teflonové grilovací pánvi opečeme. A dáme dopéct v troubě na 160°C, 20 minut.

Marinádu si připravíme z oleje, rozkrájeného citrónu a jeho šťávy, soli, pepře, medu, chilli a chilli omáčky.

Měkkou tortillu naplníme míchaným salátem s fazolemi a strouhaným čedarem, nebo čedarovou studenou omáčkou.

Zabalenou tortillu, tedy teď už wrap můžeme lehce opéct.

Podáváme s hot, nebo medium chilli salsou a čerstvými lístky koriandru.

Možnosti inovace

Náplň do wrapu je na nás.

Rada

Křídla musí jít lehce od kloubu, ale stejně tak zůstat křupavá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 104 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Marinování (33h 20min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 34h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 2061x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle
Lososové carpaccio studený předkrm, dietní, rychlé, bez úpravy Lososové carpaccio