Hot křídla s pikantní salsou a zeleninovým wrapem





Oblíbené křidélka v chilli marinádě s tortillou plněnou salátem.
Postup přípravy
Den dopředu marinované křidélka na teflonové grilovací pánvi opečeme. A dáme dopéct v troubě na 160°C, 20 minut.
Marinádu si připravíme z oleje, rozkrájeného citrónu a jeho šťávy, soli, pepře, medu, chilli a chilli omáčky.
Měkkou tortillu naplníme míchaným salátem s fazolemi a strouhaným čedarem, nebo čedarovou studenou omáčkou.
Zabalenou tortillu, tedy teď už wrap můžeme lehce opéct.
Podáváme s hot, nebo medium chilli salsou a čerstvými lístky koriandru.
Možnosti inovace
Náplň do wrapu je na nás.
Rada
Křídla musí jít lehce od kloubu, ale stejně tak zůstat křupavá.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 104 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Marinování (33h 20min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 34h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí křídla
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Svačina
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Marinování, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 2597x