Cheeseburger

Cheeseburger

Nejžádanější burger na světě Je? .... Cheeseburger.burge

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mleté hovězí, 0,175 kg 25,64
Rostlinný olej, 0,021 l 0,95
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,24
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,04
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,39
Strouhanka standard, 0,004 kg 0,15
Houska XXL burger, 0,125 kg 11,91
Cibule červená, 0,010 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Ementál, 0,031 kg 5,36
Hořčice grilovací, 0,010 kg 1,39
Salát lollo rosso - biondo, 0,018 kg 1,21
Ledový salát, 0,010 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Majonéza, 0,010 l 0,71 Unilever Food Solutios
Kečup standard 0,010 l 0,65
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 50,14 Kalorie v 1 porci: 989 cal

Postup přípravy

Hovězí maso můžeme koupit mleté ale lépe když si pomeleme sami abychom věděli co jíme :) A koupíme ani libové ani kližku ideal je loupaná plec.

Smícháme s vejci, strouhankou, kořením a s na velmi jemno posekanou cibulkou. Vezme kulaté tvořítko, které bude mít šíři o dva centimetry větší než burger houska. Položíme jej na prkénko nebo plech a mleté maso v mačkáme do tvořítka tak aby vrstva byla stejně vysoká a až ke krajům. Takto může připravit více burgrů a klidně je i zamrazit.

Necháme alespoň hodinu odpočinout. Mezitím si rozkrájíme burger housky, zeleninu a naplátkujeme sýr. Také připravíme studený dip kterým mažeme střed housky. Smícháme hořčici, majonézu a kečup.

Syrové burgry opékáme z každé strany tak aby ve středu zůstali růžové.

Housku si také lehce prohřejeme na grilu či suché pánvi.

Kompletujeme až potom co hotový burger si krátce odpočine mimo gril. Aby ze sebe pustil případnou přebytečnou krvavou šťávu. Na maso ihned položíme pláte chedaru nebo ementálu aby lehce povolil a provoněl. Naskládáme cibulku a listy salátu.

Možnosti inovace

Pikantnější, se slaninou, s rajčetem atd.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 989 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (1h 1min), Grilování (7min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 18min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 2516x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone