Kuřecí burger

Kuřecí burger

Kuřecí burger je neobvyklou variantou, tam kde vítězí hovězí.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí stehno bez kosti, 0,175 kg 11,70
Vejce 1ks=45g, 0,045 kg 3,41
Strouhanka standard, 0,010 kg 0,36
Cibule standard, 0,011 kg 0,19 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Barbecue koření, 0,001 kg 0,31
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Houska XXL burger, 0,080 kg 7,62
Sweetchilli omáčka, 0,015 l 1,43
Okurka salátová, 0,021 kg 0,96 ŠANDER ovoce zelenina
Ledový salát, 0,041 kg 3,59 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule červená, 0,011 kg 0,29 ŠANDER ovoce zelenina
Koriandr čerstvý, 0,003 kg 1,13
Čedar sýr 0,012 kg 4,82
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 34,14 Kalorie v 1 porci: 635 cal

Postup přípravy

Vykostěná kuřecí stehna pomeleme i s cibulí. Promícháme s vejcem, strouhankou solí, pepřem a barbecue kořením. Vytvarujeme ze směsi 180g (placky) burgry, které budou mít o něco větší průměr než burger houska. Když nemáme lis na burger vymačkáme mleté maso do kulatého tvořítka. Je lepší když si to uděláme par hodin do předu, burger se uleží a zvykne na tvar. Když jich dělám víc tak si je vyskládám na vymaštěný plech a dám ráno do lednice.

Burgry pak buď grilujeme nebo opečeme na mřížkové pánvi. Také se dají připravit v kontaktním grilu.

Housku na burger si prohřejeme na grilu z obou strán. Smícháme majonézu se sweetchilli omáčkou a vetřeme do vnitřku housky. Na ogrilovaná burger položíme plátek čedaru cibulky ledového salátu a salátové okurky.

Možnosti inovace

Do housky lze přidat mnoho a v mnoha kombinacích. Od jiného dipu po jiný sýr a zeleninu. S přidáním rozpečené slaniny také neuděláme chybu.

Rada

Burger kord ten kuřecí nesmí být vysušený. Dělá poměrně rychle tak pozor na to :)

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborové hranolky julienne Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 635 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (35min), Grilování (5min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 10423x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem