Kuřecí burger





Kuřecí burger je neobvyklou variantou, tam kde vítězí hovězí.
Postup přípravy
Vykostěná kuřecí stehna pomeleme i s cibulí. Promícháme s vejcem, strouhankou solí, pepřem a barbecue kořením. Vytvarujeme ze směsi 180g (placky) burgry, které budou mít o něco větší průměr než burger houska. Když nemáme lis na burger vymačkáme mleté maso do kulatého tvořítka. Je lepší když si to uděláme par hodin do předu, burger se uleží a zvykne na tvar. Když jich dělám víc tak si je vyskládám na vymaštěný plech a dám ráno do lednice.
Burgry pak buď grilujeme nebo opečeme na mřížkové pánvi. Také se dají připravit v kontaktním grilu.
Housku na burger si prohřejeme na grilu z obou strán. Smícháme majonézu se sweetchilli omáčkou a vetřeme do vnitřku housky. Na ogrilovaná burger položíme plátek čedaru cibulky ledového salátu a salátové okurky.
Možnosti inovace
Do housky lze přidat mnoho a v mnoha kombinacích. Od jiného dipu po jiný sýr a zeleninu. S přidáním rozpečené slaniny také neuděláme chybu.
Rada
Burger kord ten kuřecí nesmí být vysušený. Dělá poměrně rychle tak pozor na to :)
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborové hranolky julienne Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 635 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (35min), Grilování (5min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 10423x