Lahodné BBQ žebra





Barbeque není jen omáčka je to styl. A žebra ať už vepřová nebo hovězí jsou perfektním spojením.
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí krom žeber samotných uděláme studenou remuládu. Tedy omáčku do které dáme nakrájená žebra marinovat.
Předtím samozřejmě žebra omyjeme a z vnitřní strany podél kosti žeber prořízneme blánu která kryje kost.
Ten kdo má vakuovačku je na tom lépe. Zjistil jsem dvě výhody : samotné marinování masa, které je za vakuované v igelitovém pytli je účinější a zkracuje potřebnou dobu ke kvalitnímu proniknutí chutí a křehčení masa. Další výhodou je možnost maso před dělat metodou sous vide. Tedy pomalém vaření ve vakuu. A to je pecka v tom že nám maso neztrácí žádnou šťavnatost a celou tu dobu tepelné úpravy je pokryto marinádou.
Jak dlouho je pomalu táhneme ve sotva vařící vodě, záleží na tom jaké maso máme.
V receptu je hovězí žebro vyzrále z plemene Black Angus. A to moc nepotřebuje protože v té nejlepší kvalitě se dá dělat i jako minutka. Ale když budeme mít žebra třeba vepřová nebo ne stejková. Tak hold protáhneme všechny fáze.
A pojďme na ty časy které k tomu potřebuje to nejlepší maso. Marinujme alespoň 6 hodin. Sous vide metodu alespoň dvě hodiny. A to v 85°C vodě nebo páře.
Potom žebra vyndáme otřeme a můžeme grilovat. A při konci grilování nebo pečení potíráme žebra zbylou omáčkou ze sáčku.
Jednodušší provedení
Pomalé pečení.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 658 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Marinování (4h 1min), Dušení (20min), Pečení (30min), Grilování (10min) Doba vaření 10 porcí: 5h 1min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Forte Rib
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Marinování, Dušení, Pečení, Grilování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 17634x