Lahodné BBQ žebra

Lahodné BBQ žebra

Barbeque není jen omáčka je to styl. A žebra ať už vepřová nebo hovězí jsou perfektním spojením.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Short ribs (hovězí žebro řezané), 0,350 kg 154,35
Barbecue koření, 0,001 kg 0,31
Kečup standard, 0,010 l 0,65
Hořčice grilovací, 0,007 kg 0,97
Kouřová sůl, 0,001 kg 0,19
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Víno červené alkohol, 0,003 l 0,34
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,80
Tandoori masala 0,001 kg 0,07
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 150,18 Kalorie v 1 porci: 658 cal

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí krom žeber samotných uděláme studenou remuládu. Tedy omáčku do které dáme nakrájená žebra marinovat.

Předtím samozřejmě žebra omyjeme a z vnitřní strany podél kosti žeber prořízneme blánu která kryje kost.

Ten kdo má vakuovačku je na tom lépe. Zjistil jsem dvě výhody : samotné marinování masa, které je za vakuované v igelitovém pytli je účinější a zkracuje potřebnou dobu ke kvalitnímu proniknutí chutí a křehčení masa. Další výhodou je možnost maso před dělat metodou sous vide. Tedy pomalém vaření ve vakuu. A to je pecka v tom že nám maso neztrácí žádnou šťavnatost a celou tu dobu tepelné úpravy je pokryto marinádou.

Jak dlouho je pomalu táhneme ve sotva vařící vodě, záleží na tom jaké maso máme.

V receptu je hovězí žebro vyzrále z plemene Black Angus. A to moc nepotřebuje protože v té nejlepší kvalitě se dá dělat i jako minutka. Ale když budeme mít žebra třeba vepřová nebo ne stejková. Tak hold protáhneme všechny fáze.

A pojďme na ty časy které k tomu potřebuje to nejlepší maso. Marinujme alespoň 6 hodin. Sous vide metodu alespoň dvě hodiny. A to v 85°C vodě nebo páře.

Potom žebra vyndáme otřeme a můžeme grilovat. A při konci grilování nebo pečení potíráme žebra zbylou omáčkou ze sáčku.

Jednodušší provedení

Pomalé pečení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 658 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Marinování (4h 1min), Dušení (20min), Pečení (30min), Grilování (10min) Doba vaření 10 porcí: 5h 1min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 17634x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

LahodnÁ žebra
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori