Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Slovenské top jídlo jednoduše geniální. Halušky s brynzou a opečenou slaninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Mouka pšeničná hladká, 0,070 kg 0,95 Food and frends
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Uzený domácí bok (slanina), 0,075 kg 10,40
Bryndza z kozího mléka 0,075 kg 23,63
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 35,97 Kalorie v 1 porci: 896 cal

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku a zamícháme v tuhé těsto tak, že v něm drží vařečka. Těsto protlačíme přes síto na halušky a shazujeme do vroucí osolené vody. Nemáme-li síto, tlačíme přes nejhrubší struhadlo. Také je můžeme vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz hrubé síto.

Vaříme asi 4-5 minut, než halušky vyplavou na povrch vody. Scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili škrobu na povrchu.

Rovnou v hrnci je dobře promícháme s brynzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme pokrájenou slaninou opečenou na sádle.

Možnosti inovace

Přimíchat zakysanou smetanu.

Rada

Brynza zásadně z ovčího mléka a nepasterizovaná.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 896 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (5min), Restování (5min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 33min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 5069x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka
Fajitas hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Fajitas