Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Slovenská variace na halušky. I bez brynzy jsou v tomto provedení vynikající.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Mouka pšeničná hladká, 0,075 kg 1,02 Food and frends
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Zelí bílé kysané, 0,100 kg 2,44
Anglická slanina, 0,050 kg 7,16
Uzený domácí bok (slanina), 0,050 kg 6,94
Cukr krystal 0,005 kg 0,11
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 19,58 Kalorie v 1 porci: 1 131 cal

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku a zamícháme v tuhé těsto tak, že v něm drží vařečka. Těsto protlačíme přes síto na halušky a shazujeme do vroucí osolené vody. Nemáme-li síto, tlačíme přes nejhrubší struhadlo. Také je můžeme vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz hrubé síto.

Vaříme asi 4-5 minut, než halušky vyplavou na povrch vody. Scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili škrobu na povrchu.

Kysané zelí prohřejeme v hrnci a lehce přisladíme. Na sádle opečeme cibulku, pokrájenou slaninu i špek do zlatova. Následně promícháme se zelím a haluškami.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 131 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (5min), Restování (8min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 33min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 4475x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši