Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami

Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami

Nadívané stehno s kaší a plackami na celerové omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Králičí stehna, 0,180 kg 32,90
Rohlík houska, 0,010 kg 0,58
Anglická slanina, 0,025 kg 3,58
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Mouka pšeničná hladká, 0,003 kg 0,04 Food and frends
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,20
Celer bulva, 0,015 kg 0,38 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,010 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,018 kg 1,51 Řeznictví Blahuta
Muškátový ořech mletý, 0,001 kg 0,18
Celer řapíkatý, 0,010 kg 0,47 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,060 l 5,10
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Recept bramborové placky, 1,000 porce 3,84
Vepřový špek, 0,015 kg 1,29 Řeznictví Blahuta
Máslo, 0,025 kg 3,50
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Cibule červená, 0,050 kg 1,31 ŠANDER ovoce zelenina
Cukr krystal 0,012 kg 0,27
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 56,75 Kalorie v 1 porci: 1 636 cal

Postup přípravy

Králičí stehno zbavíme dolní kosti, naplníme nádivkou z pokrájené housky, orestované slaniny, vajec, muškátového oříšku, ploché petržele a solí s pepřem. Stehno omotáme slabými plátky špeku.

Dáme péct v pekáči s cibulí, česnek a tymiánem na 180°C, 10 minut, potom přiklopíme a pečeme dalších 20 minut.

Dáme vařit oloupanou a pokrájenou mrkev v kuřecím vývaru tak, aby mrkev byla rozvařená a vývar se vstřebal.

Rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme a zjemníme smetanou a máslem.

V kastrolku zpěníme na oleji dozlatova pokrájenou cibuli a oba celery, přilijeme vodu a rozvaříme. Po upečení králíka dáme veškerý výpek do omáčky znovu povařit. Nakonec propasírujeme přes špičák, zjemníme smetanou a máslem.

Červenou cibuli pokrájíme rustikálně na měsíčky a na pánvi zkaramelizujeme v cukru.

Možnosti inovace

Na fotkách je vidět, že na omáčku kapu tmavým dýňovým olejem.

Rada

Králík je relativně suché maso, tak pozor na čas a stupně pečení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bramborové placky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 636 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (35min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 1h 40min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.07.2012
  • Recept zobrazen: 4730x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka
Kuřecí stehýnka v římském hrnci hlavní chod, rychlé, dušení, pečení, z jednoho hrnce Kuřecí stehýnka v římském hrnci