Nadívané králičí stehno s mrkvovou kaší a bramborovými plackami





Nadívané stehno s kaší a plackami na celerové omáčce.
Postup přípravy
Králičí stehno zbavíme dolní kosti, naplníme nádivkou z pokrájené housky, orestované slaniny, vajec, muškátového oříšku, ploché petržele a solí s pepřem. Stehno omotáme slabými plátky špeku.
Dáme péct v pekáči s cibulí, česnek a tymiánem na 180°C, 10 minut, potom přiklopíme a pečeme dalších 20 minut.
Dáme vařit oloupanou a pokrájenou mrkev v kuřecím vývaru tak, aby mrkev byla rozvařená a vývar se vstřebal.
Rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme a zjemníme smetanou a máslem.
V kastrolku zpěníme na oleji dozlatova pokrájenou cibuli a oba celery, přilijeme vodu a rozvaříme. Po upečení králíka dáme veškerý výpek do omáčky znovu povařit. Nakonec propasírujeme přes špičák, zjemníme smetanou a máslem.
Červenou cibuli pokrájíme rustikálně na měsíčky a na pánvi zkaramelizujeme v cukru.
Možnosti inovace
Na fotkách je vidět, že na omáčku kapu tmavým dýňovým olejem.
Rada
Králík je relativně suché maso, tak pozor na čas a stupně pečení.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bramborové placky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 636 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (35min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 1h 40min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Zajíc Králík
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 03.07.2012
- Recept zobrazen: 4730x