Roláda z vepřové pečeně na pepřové omáčce

Roláda z vepřové pečeně na pepřové omáčce

...plněná sušenými švestkami a vlašskými ořechy, s gratinovanými bramborami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová pečeně (karé bez kosti), 0,150 kg 14,81
Švesky sušené, 0,025 kg 5,67
Vlašský ořech, 0,010 kg 3,81
Cibule červená, 0,035 kg 0,92 ŠANDER ovoce zelenina
Povidla švestková, 0,005 kg 0,43
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Recept gratinované brambory, 1,000 porce 13,92
Recept pepřová omáčka 1,000 porce 8,88
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 46,13 Kalorie v 1 porci: 1 305 cal

Postup přípravy

Šál masa podélně po vlákně rozřízneme (jako knihu), tak aby dolní nejslabší tloušťka masa byla 1 cm. Od tohoto místa dál maso podřezáváme tak, aby nám vznikl stejně tlustý (vysoký), plochý kus masa, který můžeme zarolovat. Jen lehce naklepeme proto, aby maso bylo opravdu všude stejně vysoké. Potřeme povidly, vyskládáme sušené švestky (nešetřit), ořechy a orestovanou červenou cibulí, kterou jsme nakrájeli rustikálně na měsíčky.

Zarolujeme a svážeme řeznickým provázkem. Zprudka opečeme ze všech stran, dáme do pekáče a lehce podlijeme, necháme péct na 150°C, 55 minut. Po 15 minutách přiklopíme a po dalších 20 minutách přeléváme vlastní šťávou.

Po upečení necháme 15 minut odpočinout v pokojové teplotě. Teprve potom krájíme na plátky.

Šťávu z masa použijeme na dochucení pepřové omáčky.

Servírujeme ve dvou plátcích na omáčku, ke kostičce gratinovaných brambor.

Možnosti inovace

Když jsme líní si hrát s roládou, tak maso nakrájíme na tenké plátky cca 3 mm. Na pánvi orestujeme červenou cibuli, švestky, ořechy a po chvilce přidáme povidla.

Plátky masa orestujeme zvlášť tak 1 minutu.

Podáváme stejně jako rolku na omáčku a švestky přes maso.

Rada

Při pečení si musíme zjistit, zda vaše trouba má odtah a možnost jej zavřít. Tím, že prostředí v troubě je buď suché anebo ne, mění se nám teploty pro pečení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 305 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Pečení (1h 30min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.11.2012
  • Recept zobrazen: 5377x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně