Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou

Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou

Na šípkovém demi glace.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kachní stehna, 0,275 kg 38,61
Zelí bílé kysané, 0,035 kg 0,85
Řepa červená, 0,030 kg 0,78
Mandle lupínky, 0,008 kg 2,45
Strouhanka standard, 0,055 kg 1,99
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Kmín mletý, 0,001 kg 0,07
Recept Demi-galce, 0,400 porce 4,03
Šípková marmeláda, 0,020 l 3,01
Ocet kvasný, 0,010 l 0,13
Cukr krystal, 0,003 kg 0,06
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Vepřový špek, 0,012 kg 1,04 Řeznictví Blahuta
Recept Tarhoňa s provensálskou zeleninou. 1,000 porce 12,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 62,57 Kalorie v 1 porci: 2 076 cal

Postup přípravy

Vykostíme stehna. Z vnitřní strany prořežeme v mase šlachy, lehce naklepeme, ať má maso stejnou výšku. Tenké plátky (1 mm) čerstvé řepy spaříme ve vařícím octu s cukrem. Vyskládáme je na maso po celé ploše. Na řepu doprostřed dáme zelí smíchané se strouhankou a mandlemi. Zavineme ve váleček a svážeme provázkem.

Pečeme a lehce podléváme při 175°C, 35 minut. Pakliže nemáme svůj demi glace, tak použijeme polotovar a dle návodu připravíme základ, ve kterém rozvaříme šípkový džem.

Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme tarhoňu, viz vlastní recept.

Možnosti inovace

Můžeme změnit omáčku třeba na brusinkovou, ale i samotný dobře dochucený výpek bude fajn. To samé příloha, kdo miluje knedle, tak ať je tam dá.

Rada

Kachna ráda vyschne, takže ten čas můžeme upravit dle kvality masa na 25 minut, nebo pečte v alobalu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Horácké knedlíky, Tarhoňa Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 076 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (40min), Čas na přílohu (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 1h 27min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.07.2012
  • Recept zobrazen: 3992x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky
Čokoládovo lanýžový dort dezerty, pečení, ve vodní lázni Čokoládovo lanýžový dort