Roláda z kachních stehýnek plněná červenou řepou a zelím s provensálskou tarhoňou





Na šípkovém demi glace.
Postup přípravy
Vykostíme stehna. Z vnitřní strany prořežeme v mase šlachy, lehce naklepeme, ať má maso stejnou výšku. Tenké plátky (1 mm) čerstvé řepy spaříme ve vařícím octu s cukrem. Vyskládáme je na maso po celé ploše. Na řepu doprostřed dáme zelí smíchané se strouhankou a mandlemi. Zavineme ve váleček a svážeme provázkem.
Pečeme a lehce podléváme při 175°C, 35 minut. Pakliže nemáme svůj demi glace, tak použijeme polotovar a dle návodu připravíme základ, ve kterém rozvaříme šípkový džem.
Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme tarhoňu, viz vlastní recept.
Možnosti inovace
Můžeme změnit omáčku třeba na brusinkovou, ale i samotný dobře dochucený výpek bude fajn. To samé příloha, kdo miluje knedle, tak ať je tam dá.
Rada
Kachna ráda vyschne, takže ten čas můžeme upravit dle kvality masa na 25 minut, nebo pečte v alobalu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Horácké knedlíky, Tarhoňa Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 076 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (40min), Čas na přílohu (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 1h 27min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 05.07.2012
- Recept zobrazen: 6051x