Pepřová omáčka

Pepřová omáčka Pepřová omáčka Pepřová omáčka

Omáčka hlavně pro minutkovou kuchyni.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Máslo, 0,015 kg 2,10
Pepř růžový červený celý, 0,001 kg 0,30
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,48
Pepř zelený v nálevu, 0,006 kg 2,74
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,06 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,100 porce 0,50
Bílé víno alkohol, 0,010 l 1,17
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Recept Demi-galce 0,300 porce 3,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,10 Kalorie v 1 porci: 457 cal

Postup přípravy

Při deseti porcích. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku, přidáme všechny druhy pepře, víno, vývar a 10 minut provaříme.

Mouku rozmícháme v cca 0,7 l vody a 10 minut provaříme.

Na konec zjemníme smetanou, nebo dalším povoleným máslem.

Červený pepř vlastně má jen jméno pepře, ale pepřem není, ani tak nechutná, je to podobná kulička jako pepř a přidává se pro efekt.

Pepř tříbarevný je směs, která se prodává třeba od Kotány, obsahuje i sůl, tak potom opatrně s dochucením.

Pro kvalitnější provedení je potřeba kvalitní demi glace, nebo jinou silnou masovou omáčku či šťávu.

Možnosti inovace

Přidáním demi glace, viz samostatný recept.

Rada

Omáčku můžeme udělat na minutku bez mouky, jen na závěr zahustíme (zašleháním) povoleným máslem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 457 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (30min), Příprava (5min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.11.2012
  • Recept zobrazen: 37016x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Znojemské hovězí hlavní chod, restování pro základ, dušení Znojemské hovězí
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou