Bramborový salát

Bramborový salát Bramborový salát Bramborový salát

Nejpopulárnější příloha v Čechách.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,250 kg 3,36
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,020 kg 0,50 ŠANDER ovoce zelenina
Hrách mražený, 0,015 kg 0,56 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Okurka nakládaná, 0,025 kg 1,00
Majonéza, 0,065 l 4,62 Unilever Food Solutios
Cukr krystal, 0,005 kg 0,11
Ocet kvasný, 0,006 l 0,07
Hořčice kremžská, 0,010 kg 0,73
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý 0,001 kg 0,15
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,78 Kalorie v 1 porci: 579 cal

Postup přípravy

Uvaříme celé brambory, mrkev, celer, vejce, necháme vychladnout a oloupeme.

Vše nakrájíme na kostičky 6x6 mm. Nadrobno nakrájíme cibuli a okurky v nálevu (lák necháme do salátu).

Všechny ingredience do sebe zamícháme, tak abychom je nemačkaly.

Tedy mícháme odspoda.

Salát nejlépe do druhého dne necháme odležet v chladu a potom znovu dochutíme.

Možnosti inovace

Co maminka a babička, to nový originál. Tedy inovací je plná republika.

Rada

Salát musí mít chuť, ať je dostatečně kyselý, sladkokyselý, s nádechem hořčice a láku. Z mé zkušenosti v restauracích, čím výraznější tím více jej lidí chválí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 579 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (35min), Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.11.2012
  • Recept zobrazen: 4685x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Když dám řízek se salátem na menu tak už nevím, kde ho míchat :) Viz fotky
Když dám řízek se salátem na menu tak už nevím, kde ho míchat :) Viz fotky
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tiramisu dezerty, rychlé, šlehání, cukrářské postupy, dát do chladu Tiramisu
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw