Dressing pro salát Caesar

Chuť nejznámějšího salátu současnosti dodá jen správně připravený dressing.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Majonéza, 0,045 l 3,20 Unilever Food Solutios
Ančovičky sardelky v oleji, 0,006 kg 1,73
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,31
Hořčice dijonská, 0,005 kg 1,02
Parmazán sypaný, 0,005 kg 1,23 Lesa s.r.o.
Ocet vinný červený, 0,004 l 0,23
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Worcesterová omáčka, 0,003 l 0,37
Citrón 0,010 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 8,28 Kalorie v 1 porci: 256 cal

Postup přípravy

Samozřejmě, že si majonézu můžeme udělat sami a potom bude dressing jistě autentičtější, nicméně pro zjednodušení použijeme majonézu z obchodu.

Do této majonézy vmícháme rozmixované sardelky a česnek, následně hořčici, najemno nastrouhaný parmazán, citronovou šťávu, ocet a pepř.

Sardelky i parmazán jsou dostatečně slané, ale chcete-li, lze ještě dosolit.

Jednodušší provedení

Koupit hotový, který se v Americe prodává už od druhé světové války. Ale nic moc. Aspoň ten co se do Evropy dováží.

Možnosti inovace

Worcestrová omáčka je v originále, ale když dáme dost ančoviček, tak už to tam nedáváme.

Rada

Dressing sám osobě není žádné lahodné pohlazení v ústech, sardelky jsou intenzivní, ale se spojením s římskými listy a vším ostatním co salát potřebuje je opravdu famózní.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 256 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Bez úpravy (5min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.11.2012
  • Recept zobrazen: 37747x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tiramisu dezerty, rychlé, šlehání, cukrářské postupy, dát do chladu Tiramisu
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena
Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem nedělní oběd, pečení, vaření na pánvi Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem