Španělský ptáček

Španělský ptáček Španělský ptáček Španělský ptáček Španělský ptáček

Dušený hovězí závitek plněný vařeným vejcem, okurkou, párkem nebo klobáskou, slaninou a cibulí. Tato varianta je obohacená o proužek kapie, který dělá hezkou mozaiku v řezu ptáčkem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,165 kg 44,41
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Hořčice kremžská, 0,003 kg 0,22
Anglická slanina, 0,013 kg 1,79
Papriková klobása, 0,015 kg 1,61 Řeznictví Blahuta
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Okurka nakládaná, 0,020 kg 0,80
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,035 kg 0,61 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,200 l 0,26
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Paprika sterilovaná kapie 0,005 kg 0,22
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 50,04 Kalorie v 1 porci: 495 cal

Postup přípravy

Zvolil jsem hovězí roštěnou, protože jí mám za podobné peníze jako hovězí zadní a práce s ní je pro ptáčky ideální.

Očištěný šál roštěné nakrájíme přes vlákno na 140 až 160 gramové plátky, které ještě rozřízneme jako knihu. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Na naklepané maso položíme plátek anglické slaniny, na něj 1/4 vařeného vejce, špalíček klobásy, okurku, špek a proužek kapie.

Plátky zavineme a naskládáme těsně k sobě do pekáče tak, aby se opírali o ostatní. Díky tomu je nemusíme vázat. Lehce je osolíme.

Dáme péct prvních 10 minut na 180°C bez pokličky, poté lehce podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 160°C, 50 minut podle kvality masa. Průběžně vodu doléváme.

Mezi tím v hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájený špek a cibuli. Po upečení závitku slijeme šťávu, kterou pustili do základu v hrnci a vydusíme na tuk, znovu zlijeme vodou a zahustíme jíškou.

Dochutíme solí, pepřem a trochou hořčice. Přecedíme nebo rozmixujeme a znovu krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 495 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (35min), Dušení (50min), Vaření (30min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 1h 58min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.11.2012
  • Recept zobrazen: 16147x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne