Jasmínová rýže

Jasmínová rýže

Voňavá, lepivá, asijská jasmínová rýže a její příprava.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rýže jasmínová, 0,065 kg 3,09
Rostlinný olej, 0,003 l 0,11
Sůl standard 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 3,05 Kalorie v 1 porci: 230 cal

Postup přípravy

Jasmínovou rýži propláchneme vlažnou vodou tak, aby už jen slabě odtékala světle mléčná voda, cca 2,5 krát. Čím důkladnější proplach bude, tím méně lepivá bude po uvaření, což je na škodu. Když propláchneme málo, bude tak lepivá, že zní, vznikne hmota.

Potom co rýži propláchneme, zalijeme slanou vodou tak 1/5 nad výšku rýže a zakápneme olejem. Přendáme na sporák v hrnci.

Lehce povaříme (2 minuty) a stále mícháme. Přendáme do trouby, zapneme na 160°C a pečeme přiklopené 20 minut. V polovině pečení rýží protrháme vidličkou.

Po upečení znovu protrháme a necháme 5 minut bez přiklopení.

A můžeme podávat.

Jednodušší provedení

Specialní hrnec na rýži.

Možnosti inovace

Pečení s párou, mění se teplota a čas.

Rada

Lze to i bez lehkého provaření s olejem, ale je to potom více lepivé.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Čaj zelený Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 230 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Dušení (20min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.12.2012
  • Recept zobrazen: 21102x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem