Salát Caesar s kuřecím masem

Salát Caesar s kuřecím masem Salát Caesar s kuřecím masem Salát Caesar s kuřecím masem Salát Caesar s kuřecím masem Salát Caesar s kuřecím masem

Asi nejprodávanější salát současnosti. Pocházející ze severní Ameriky (Mexika), ze začátku minulého století (1930). Nejpravděpodobnější autor - pan Cardiny.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Salát římský (romein) listy, 0,075 kg 8,01 ŠANDER ovoce zelenina
Bageta francouzská v kg, 0,030 kg 1,53
Vejce 1ks=45g, 0,045 kg 3,40
Olivový olej sansa, 0,055 l 4,44 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,31
Kuřecí prsa, 0,100 kg 12,01
Grana padano, 0,015 kg 6,12 Lesa s.r.o.
Anglická slanina, 0,035 kg 5,01
Recept dresing Caesar 1,000 porce 12,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 50,89 Kalorie v 1 porci: 1 206 cal

Postup přípravy

Římské listy omyjeme pod studenou vodou a necháme odkapat. Pokrájíme je na 2 cm kousky a smícháme s dressingem.

Uvaříme vejce.

Francouzskou bagetu nakrájíme na tenké 3 mm kolečka. Ty potřeme olivovým olejem, ve kterém rozmixujeme trochu českého česneku. A dáme do trouby na 160°C, 5 minut.

Kuřecí prsíčko (nenaklepané) si opečeme na tálu či pánvi, poté posolíme, popepříme a dáme do péct do trouby 170°C, 15 minut.

Anglickou slaninu nakrájíme na nářezáku na tenké plátky a opečeme do křupava.

Prsíčko po upečení necháme 3 minuty odpočinout a nakrájíme ho na tenké plátky. Opečenou anglickou slaninu položíme na salát, na ni položíme plátky kuřete, přidáme nakrájené vejce a posypeme čerstvými hoblinkami parmazánu nebo pecorina.

Možnosti inovace

S lososem, krevetami, tuňákem.

Rada

Originál je bez masa. Na fotkách mám moje starší zdobné varianty podávání, než v současnosti. Dodám nové.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 206 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.12.2012
  • Recept zobrazen: 8230x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Už jsem dal i ty novější :)
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem