Salát Caesar s kuřecím masem





Asi nejprodávanější salát současnosti. Pocházející ze severní Ameriky (Mexika), ze začátku minulého století (1930). Nejpravděpodobnější autor - pan Cardiny.
Postup přípravy
Římské listy omyjeme pod studenou vodou a necháme odkapat. Pokrájíme je na 2 cm kousky a smícháme s dressingem.
Uvaříme vejce.
Francouzskou bagetu nakrájíme na tenké 3 mm kolečka. Ty potřeme olivovým olejem, ve kterém rozmixujeme trochu českého česneku. A dáme do trouby na 160°C, 5 minut.
Kuřecí prsíčko (nenaklepané) si opečeme na tálu či pánvi, poté posolíme, popepříme a dáme do péct do trouby 170°C, 15 minut.
Anglickou slaninu nakrájíme na nářezáku na tenké plátky a opečeme do křupava.
Prsíčko po upečení necháme 3 minuty odpočinout a nakrájíme ho na tenké plátky. Opečenou anglickou slaninu položíme na salát, na ni položíme plátky kuřete, přidáme nakrájené vejce a posypeme čerstvými hoblinkami parmazánu nebo pecorina.
Možnosti inovace
S lososem, krevetami, tuňákem.
Rada
Originál je bez masa. Na fotkách mám moje starší zdobné varianty podávání, než v současnosti. Dodám nové.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 206 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle chodu » Velké saláty
- Recepty dle regionu » Severní Amerika
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 17.12.2012
- Recept zobrazen: 8364x