Hovězí na koprové omáčce s houskovým knedlíkem

Hovězí na koprové omáčce s houskovým knedlíkem Hovězí na koprové omáčce s houskovým knedlíkem Hovězí na koprové omáčce s houskovým knedlíkem

Česká sladko-kyselá omáčka s vařeným hovězím. Koprová omáčka také dělí populaci na polovinu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,180 kg 30,76
Kopr čerstvý, 0,020 kg 5,64
Kopr sušený, 0,002 kg 1,48
Ocet kvasný, 0,014 l 0,18
Mléko plnotučné, 0,100 l 1,56 Food and frends
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Cukr krystal, 0,013 kg 0,28
Máslo, 0,006 kg 0,77
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Recept houskový kynutý knedlík, 1,000 porce 7,56
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,12
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 49,95 Kalorie v 1 porci: 1 019 cal

Postup přípravy

Válečky masa prošpikujeme hranolky špeku. Maso opečeme ze všech stran a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme pomalu tak, aby maso bylo stále ponořené a měkké.

Když už vaříme hovězí maso, tak si do vody dáme všechnu zeleninu na vývar, který si pak necháme jako univerzál pro ostatní omáčky či samotnou polévku. Uvařené maso, které chceme hned podávat, necháme v již nevařícím vývaru.

Do horkého oleje nasypeme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem, mlékem a rozmícháme metlou. Osolíme a opepříme. Provaříme 20 minut, pak přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 20 minut.

Omáčku přecedíme. Pokrájený kopr lehce povaříme v octu a přidáme do omáčky, do které přidáme smetanu, máslo a naposledy 4 minuty vaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Jednodušší provedení

Místo masa vařené vejce.

Možnosti inovace

Někdy raději udělám základ s cibulí a špekem.

Rada

Maso musíme nepřevařit, ale dovařit, takže pozor na větší a menší kusy masa. Ty menší vyndáme dříve.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 019 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (1h 40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.12.2012
  • Recept zobrazen: 5795x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka