Recept vařené Penne

Recept vařené Penne

Jak správně uvařit těstovinu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Penne sušené, 0,100 kg 4,04 Lesa s.r.o.
Voda pitná standard, 0,800 l 1,06
Sůl krystal, 0,010 kg 0,18
Olivový olej sansa 0,005 l 0,40 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,37 Kalorie v 1 porci: 368 cal

Postup přípravy

Je lepší vodou nešetřit a raději dát víc.

Olej do těstovin patří jak při jejich vaření, tak po uvaření.

Sůl se používá lépe hrubá. Přidáváme ji, když se voda začíná vařit a těsně předtím než do vody vsypeme těstoviny.

Vodu na těstoviny vaříme vždy na maximum, aby při vložení těstovin voda nezchladne.

Těstoviny "al dente" vaříme prostě proto, že Italové vychytali tu nejlepší možnou variantu, jak pro chuť, trávení a podávání jaká je.

Al dente znamená na zkus - tedy když jí vezmeme a překousneme, musí dát trošku odpor.

Doba vaření je různá podle druhu konkrétní těstoviny a výrobce.

Rada

Při vaření Italských těstovin zapomeňte, že jste Češi, kteří kolínka po rozvaření ještě zapékají (nic proti), ale chuť těstoviny je pryč.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 368 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (7min) Doba vaření 10 porcí: 7min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.12.2012
  • Recept zobrazen: 3595x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš