Recept vařené Tagliatelle





Jak správně uvařit těstovinu.
Postup přípravy
Je lepší vodou nešetřit a raději dát víc.
Olej do těstovin patří jak při jejich vaření, tak po uvaření.
Sůl se používá hrubá. Přidáváme ji, když se voda začíná vařit a těsně předtím než do vody vsypeme těstoviny.
Vodu na těstoviny vaříme vždy na maximum, ať nám voda nevychladne, jak je tam dáme.
Těstoviny "al dente" vaříme prostě proto, že Italové vychytali tu nejlepší možnou variantu, jak pro chuť, trávení a podávání jaká je.
Al dente znamená - na zkus - tedy když jí vezmeme a překousneme, musí trošku dát odpor.
Doba vaření je různá podle druhu konkrétní těstoviny a výrobce.
Rada
Chuť těstovin je i ve škrobové vodě, která nám zůstala po uvaření a tu je dobré přilévat do konkrétního jídla, to nám pomůže i se samotnou lepší konzistencí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 421 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (7min) Doba vaření 10 porcí: 7min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 30.12.2012
- Recept zobrazen: 4206x