Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese Ragú alla Bolognese

Základní italská omáčka z mletého masa pro těstoviny.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Maso mleté mix, 0,200 kg 16,63
Cibule standard, 0,045 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,030 kg 0,76 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,020 kg 0,95 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,045 kg 0,69 ŠANDER ovoce zelenina
Bazalka sušená, 0,001 kg 0,34
Oregáno sušené, 0,001 kg 0,20
Olivový olej sansa, 0,025 l 2,02 Lesa s.r.o.
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Rajčatový protlak, 0,020 kg 0,85
Bílé víno alkohol, 0,020 l 2,35
Víno červené alkohol, 0,015 l 1,70
Mléko polotučné, 0,025 l 0,51 Food and frends
Smetana nad 30%, 0,005 l 0,43
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,06
Hřebíček, 0,001 kg 0,05
Nové koření celé 0,001 kg 0,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 29,91 Kalorie v 1 porci: 1 041 cal

Postup přípravy

Mleté maso by mělo být 60/40 hovězí a vepřové. Italové to jedou z mletého hovězího pupku a vepřové pancetti v poměru 2/1.

Takže na oleji orestujeme na velmi drobno nakrájenou zeleninu a k ní přidáme částečně vyrestované mleté maso. Podlijeme vínem a přidáme bazalku s oreganem.

Když se nám víno odpaří, tak přidáme mléko, protlak, polpu, vývar z bobkového listu a nového koření. Vaříme velmi pomalu 2 hodiny. Pokud se to přichytává na dno, tak můžeme přilévat vodu.

Na poslední hodinu vše dochutíme solí a pepřem. Pokud máme zbytek staršího pesta, tak jej můžeme přidat.

Možnosti inovace

Použijte jen hovězí maso, řapíkatý celer a jste nejblíže originálu.

Rada

Míchat, míchat a míchat. Loupaná rajčata jsou různých jakostí a doporučuji ty s označením DOP.

Pokud je maso i po částečném vyrestování moc tučné, tak v průběhu vaření musíme sbírat tuk z vrchu hrnce.

P. S. to video jsem dělal poprvé na iMovie a moc času jsem nad tím i natáčením nestrávil, tak příště se polepším.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Fettuccine, Linguine, Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 041 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Vaření (4h) Doba vaření 10 porcí: 4h 45min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.01.2013
  • Recept zobrazen: 4684x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

To video se moc nepovedlo, ale příště se už poučím a zlepším.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Krkonošské kyselo polévka, rychlé, vaření Krkonošské kyselo
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita