Ragú alla Bolognese





Základní italská omáčka z mletého masa pro těstoviny.
Postup přípravy
Mleté maso by mělo být 60/40 hovězí a vepřové. Italové to jedou z mletého hovězího pupku a vepřové pancetti v poměru 2/1.
Takže na oleji orestujeme na velmi drobno nakrájenou zeleninu a k ní přidáme částečně vyrestované mleté maso. Podlijeme vínem a přidáme bazalku s oreganem.
Když se nám víno odpaří, tak přidáme mléko, protlak, polpu, vývar z bobkového listu a nového koření. Vaříme velmi pomalu 2 hodiny. Pokud se to přichytává na dno, tak můžeme přilévat vodu.
Na poslední hodinu vše dochutíme solí a pepřem. Pokud máme zbytek staršího pesta, tak jej můžeme přidat.
Možnosti inovace
Použijte jen hovězí maso, řapíkatý celer a jste nejblíže originálu.
Rada
Míchat, míchat a míchat. Loupaná rajčata jsou různých jakostí a doporučuji ty s označením DOP.
Pokud je maso i po částečném vyrestování moc tučné, tak v průběhu vaření musíme sbírat tuk z vrchu hrnce.
P. S. to video jsem dělal poprvé na iMovie a moc času jsem nad tím i natáčením nestrávil, tak příště se polepším.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Fettuccine, Linguine, Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 041 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Vaření (4h) Doba vaření 10 porcí: 4h 45min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Mleté mix
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Omáčka
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 07.01.2013
- Recept zobrazen: 4684x