Vepřové ledvinky s rýží

Vepřové ledvinky s rýží Vepřové ledvinky s rýží Vepřové ledvinky s rýží Vepřové ledvinky s rýží

Na plátky nakrájené očištěné ledvinky v hnědé omáčce, lehce zjemněné chutí medu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřové ledvinky, 0,180 kg 13,39
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,006 kg 0,47 Řeznictví Blahuta
Olej řepkový, 0,010 l 0,48
Kmín mletý, 0,001 kg 0,02
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Voda pitná standard, 0,150 l 0,20
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Med lesní 0,005 kg 0,69
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 15,18 Kalorie v 1 porci: 389 cal

Postup přípravy

Odblaněné ledvinky podélně rozkrojíme a vyřízneme močovody.

Ledvinky nakrájíme na plátky. Můžeme je spařit ve vařící vodě a opláchnout. Já je nechám velice zprudka na sucho (bouchnout) v totálně rozpáleném hrnci. Poté je propláchnu.

Do základu dáme nadrobno nakrájený špek a 1/2 oleje, ve kterém zpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Hned na to přidáme ledvinky a koření. Zalijeme vodou a povaříme, dusíme 10 minut, poté ledvinky vyjmeme.

Ze zbytku oleje připravíme jíšku, kterou zahustíme šťávu a povaříme 20 minut.

Potom omáčku přecedíme na ledvinky, dochutíme a zjemníme medem.

Znovu krátce povaříme 5 minut.

Možnosti inovace

Místo vody můžeme ledvinky vařit ve vývaru.

Rada

Čím déle ledvinky vaříme, tím více tvrdnou. Tedy všechny tepelné procesy s ledvinkou se učme co nejvíce zkrátit.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 389 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Dušení (25min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 08.01.2013
  • Recept zobrazen: 39593x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Filet candáta na citrónové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Filet candáta na citrónové omáčce