Vepřové ledvinky s rýží





Na plátky nakrájené očištěné ledvinky v hnědé omáčce, lehce zjemněné chutí medu.
Postup přípravy
Odblaněné ledvinky podélně rozkrojíme a vyřízneme močovody.
Ledvinky nakrájíme na plátky. Můžeme je spařit ve vařící vodě a opláchnout. Já je nechám velice zprudka na sucho (bouchnout) v totálně rozpáleném hrnci. Poté je propláchnu.
Do základu dáme nadrobno nakrájený špek a 1/2 oleje, ve kterém zpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Hned na to přidáme ledvinky a koření. Zalijeme vodou a povaříme, dusíme 10 minut, poté ledvinky vyjmeme.
Ze zbytku oleje připravíme jíšku, kterou zahustíme šťávu a povaříme 20 minut.
Potom omáčku přecedíme na ledvinky, dochutíme a zjemníme medem.
Znovu krátce povaříme 5 minut.
Možnosti inovace
Místo vody můžeme ledvinky vařit ve vývaru.
Rada
Čím déle ledvinky vaříme, tím více tvrdnou. Tedy všechny tepelné procesy s ledvinkou se učme co nejvíce zkrátit.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 389 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Dušení (25min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřové vnitřnosti
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 08.01.2013
- Recept zobrazen: 49989x