Panenka na pepřové omáčce s gratinovanými brambory

Panenka na pepřové omáčce s gratinovanými brambory

Degustační podoba hlavního jídla.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,075 kg 13,86
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,10
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Cuketa, 0,100 kg 4,52
Lučina sýr, 0,060 kg 9,71
Vejce 1ks=45g, 0,025 kg 1,89
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,05
Pepř zelený v nálevu, 0,001 kg 0,25
Pepř růžový červený celý, 0,001 kg 0,15
Máslo, 0,008 kg 1,05
Šalotka cibule, 0,010 kg 1,26 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,025 l 2,13
Hovězí vývar sušený, 0,001 kg 0,03
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Recept gratinované brambory 1,000 porce 13,92
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 47,89 Kalorie v 1 porci: 904 cal

Postup přípravy

Dopředu si připravíme: podélně nakrájenou cuketu na 5 mm tloušťku a tu ogrilujeme nebo opečeme, lučinu vyšleháme s vejci a plochou petrželkou.

Tuto hmotu zabalíme do válečku z cukety a pak dáme současně péct s panenkou. Předem upečené a lépe vychladlé gratinované brambory (viz samotný recept), nakrájíme na obdélníčky a dáme ohřát současně s panenkou a rolkou z cukety.

Na pepřovou omáčku si nakrájíme na velmi drobno šalotku či cibuli a zpěníme na másle (lépe přepuštěném), přisypeme drcený barevný pepř, nakládaný celý zelený pepř a celý růžový pepř. Přidáme vývar, provaříme a lehce zahustíme jíškou či moukou rozmíchanou ve vodě, znovu provaříme.

Při výdeji zjemníme smetanou.

Váleček panenky posypeme pokrájeným tymiánem a opečeme ze všech stran. Dáme dopéct na vnitřní teplotu 60°C, společně s cuketovou rolkou a gratinovanými bramborami.

Možnosti inovace

Tento chod je degustační, tedy porce je minimální.

Rada

Panenku a stupeň jejího propečení se učme posouvat do medium podoby. Tedy velmi růžový střed.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché, Stella Artois Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 904 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (15min), Čas na přílohu (1h), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 1h 37min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.08.2012
  • Recept zobrazen: 10449x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti