Panenka na pepřové omáčce s gratinovanými brambory

Panenka na pepřové omáčce s gratinovanými brambory

Degustační podoba hlavního jídla.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,075 kg 13,86
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,10
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Cuketa, 0,100 kg 4,52
Lučina sýr, 0,060 kg 9,71
Vejce 1ks=45g, 0,025 kg 1,89
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,05
Pepř zelený v nálevu, 0,001 kg 0,25
Pepř růžový červený celý, 0,001 kg 0,15
Máslo, 0,008 kg 1,05
Šalotka cibule, 0,010 kg 1,26 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,025 l 2,13
Hovězí vývar sušený, 0,001 kg 0,03
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Recept gratinované brambory 1,000 porce 13,92
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 47,89 Kalorie v 1 porci: 904 cal

Postup přípravy

Dopředu si připravíme: podélně nakrájenou cuketu na 5 mm tloušťku a tu ogrilujeme nebo opečeme, lučinu vyšleháme s vejci a plochou petrželkou.

Tuto hmotu zabalíme do válečku z cukety a pak dáme současně péct s panenkou. Předem upečené a lépe vychladlé gratinované brambory (viz samotný recept), nakrájíme na obdélníčky a dáme ohřát současně s panenkou a rolkou z cukety.

Na pepřovou omáčku si nakrájíme na velmi drobno šalotku či cibuli a zpěníme na másle (lépe přepuštěném), přisypeme drcený barevný pepř, nakládaný celý zelený pepř a celý růžový pepř. Přidáme vývar, provaříme a lehce zahustíme jíškou či moukou rozmíchanou ve vodě, znovu provaříme.

Při výdeji zjemníme smetanou.

Váleček panenky posypeme pokrájeným tymiánem a opečeme ze všech stran. Dáme dopéct na vnitřní teplotu 60°C, společně s cuketovou rolkou a gratinovanými bramborami.

Možnosti inovace

Tento chod je degustační, tedy porce je minimální.

Rada

Panenku a stupeň jejího propečení se učme posouvat do medium podoby. Tedy velmi růžový střed.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché, Stella Artois Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 904 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (15min), Čas na přílohu (1h), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 1h 37min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.08.2012
  • Recept zobrazen: 10958x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Steak ze zebry hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, vaření Steak ze zebry
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese