Caprese pomodori

Caprese pomodori Caprese pomodori

Mozzarella bufala s rajčaty, pestem, olivovým olejem a trocha balsamicové redukce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mozzarella bufalo, 0,125 kg 50,01
Rajče čerstvé standard, 0,150 kg 6,95 ŠANDER ovoce zelenina
Rukola, 0,015 kg 4,75
Olivový olej extra virgin, 0,060 l 7,54 Lesa s.r.o.
Pesto bazalkové, 0,010 kg 6,82 Lesa s.r.o.
Grisini, 0,010 kg 2,09
Bazalka čerstvá 0,005 kg 1,88
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 76,23 Kalorie v 1 porci: 947 cal

Postup přípravy

Kvalitní české nebo italské rajče nakrájíme na kolečka, která vyskládáme dokola na kulatý talíř. Do středu dáme rukolu a na ní buvolí mozzarellu, kterou dnes koupíme všude, levnější kravskou boconcino mozzarellu samozřejmě můžeme použít, ale zde již chuť nehledejme, je to jen hmota bez chutě.

Mozzarellu potřeme nebo pokapeme čerstvým nebo kupovaným pestem, nebo rozmixovanou čerstvou bazalkou v olivovém oleji a to smíchané s kupovaným pestem.

Rajčata polijeme tím nejkvalitnějším olivovým olejem. Okraj talíře můžeme pokapat balsamicovou redukcí. Přidáme lístky čerstvé bazalky a grisinu.

Rada

Extra vergine olivový olej má spousty jakostí a příchutí jako vlastně všechny suroviny v tomto receptu. Ta kvalita za to stojí.

Není to žádné vaření, ale vlastně jen schopnost dopřát si ty nejkvalitnější suroviny.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 947 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.01.2013
  • Recept zobrazen: 6756x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou
Chobotnice v rajčatech hlavní chod, dietní, vaření Chobotnice v rajčatech