Caprese pomodori





Mozzarella bufala s rajčaty, pestem, olivovým olejem a trocha balsamicové redukce.
Postup přípravy
Kvalitní české nebo italské rajče nakrájíme na kolečka, která vyskládáme dokola na kulatý talíř. Do středu dáme rukolu a na ní buvolí mozzarellu, kterou dnes koupíme všude, levnější kravskou boconcino mozzarellu samozřejmě můžeme použít, ale zde již chuť nehledejme, je to jen hmota bez chutě.
Mozzarellu potřeme nebo pokapeme čerstvým nebo kupovaným pestem, nebo rozmixovanou čerstvou bazalkou v olivovém oleji a to smíchané s kupovaným pestem.
Rajčata polijeme tím nejkvalitnějším olivovým olejem. Okraj talíře můžeme pokapat balsamicovou redukcí. Přidáme lístky čerstvé bazalky a grisinu.
Rada
Extra vergine olivový olej má spousty jakostí a příchutí jako vlastně všechny suroviny v tomto receptu. Ta kvalita za to stojí.
Není to žádné vaření, ale vlastně jen schopnost dopřát si ty nejkvalitnější suroviny.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 947 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Pařené a hnětené sýry
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 10.01.2013
- Recept zobrazen: 10347x