Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty

Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty

Hovězí steak zabalený v italském špeku s hořčicovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí svíčková ze steakového plemene, 0,200 kg 146,47
Pancetta italský špek, 0,035 ks 7,72
Hořčice celá zrnka koření, 0,001 kg 0,18
Hořčice dijonská, 0,005 kg 1,02
Hořčice kremžská, 0,005 kg 0,36
Med lesní, 0,008 kg 1,03
Recept Demi-galce, 0,500 porce 5,04
Smetana nad 30%, 0,035 l 2,98
Recept brambory vařené, 1,000 porce 6,36
Špenát čerstvý standart, 0,025 kg 2,29
Rajčata cherry červená, 0,030 kg 2,10 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Rajčata sušená v oleji, 0,007 kg 1,23
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený 0,001 kg 0,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 168,66 Kalorie v 1 porci: 1 211 cal

Postup přípravy

Steak zprudka opečeme ze všech stran a dáme dopéct do konvektomatu či trouby, nebo pod salalmander na 180°C, dle požadovaného stupně propečení. Tři minuty před dopečením steak obalíme v plátcích panchety a dáme dopéct. Vařené brambory opečeme ve fritéze či pánvi, smícháme se špenátem, rajčaty a dochutíme.

Demi glace smícháme se semínky hořčice, dijonskou a kremžskou hořčicí, trochou vody, medu a povaříme 15 minut. Před podáváním zjemníme omáčku smetanou.

Přílohu vmačkáme do kulaté formy hned, jak ji máme hotovou, necháme v teple a podáváme až je steak hotový, potom jej dáme na střed talíře, odstraníme formu a na toto položíme steak v panchetě. Kolem nalijeme omáčku.

Rada

Steak před tepelnou úpravou, poté co ho vyndáte z lednice, nechte deset minut venku, než ho dáte opéct. Opékáme ho ze všech stran proto, aby se maso zavřelo a při dalším dopékání zůstalo šťavnaté.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air, Cabernet sauvignon syrah reserva, Rýmařov Malinový ležák Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 211 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.01.2013
  • Recept zobrazen: 7225x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet