Beefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty





Hovězí steak zabalený v italském špeku s hořčicovou omáčkou.
Postup přípravy
Steak zprudka opečeme ze všech stran a dáme dopéct do konvektomatu či trouby, nebo pod salalmander na 180°C, dle požadovaného stupně propečení. Tři minuty před dopečením steak obalíme v plátcích panchety a dáme dopéct. Vařené brambory opečeme ve fritéze či pánvi, smícháme se špenátem, rajčaty a dochutíme.
Demi glace smícháme se semínky hořčice, dijonskou a kremžskou hořčicí, trochou vody, medu a povaříme 15 minut. Před podáváním zjemníme omáčku smetanou.
Přílohu vmačkáme do kulaté formy hned, jak ji máme hotovou, necháme v teple a podáváme až je steak hotový, potom jej dáme na střed talíře, odstraníme formu a na toto položíme steak v panchetě. Kolem nalijeme omáčku.
Rada
Steak před tepelnou úpravou, poté co ho vyndáte z lednice, nechte deset minut venku, než ho dáte opéct. Opékáme ho ze všech stran proto, aby se maso zavřelo a při dalším dopékání zůstalo šťavnaté.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air, Cabernet sauvignon syrah reserva, Rýmařov Malinový ležák Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 211 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí svíčková
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 10.01.2013
- Recept zobrazen: 10537x