Steak ze zebry

Steak ze zebry

Šťavnatý krvavý steak s bramborovým pyré, ze sladkých brambor Batáta.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Zebří roštěná, 0,200 kg 113,40
Batáty neboli sladké brambory, 0,200 kg 18,91
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Cuketa, 0,015 kg 0,68
Paprika červená čerstvá, 0,018 kg 1,28
Cibule červená, 0,010 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,015 kg 0,71 ŠANDER ovoce zelenina
Fenykl obecný čerstvý řapík, 0,010 kg 0,66
Máslo, 0,015 kg 2,10
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,10
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Olej dýňový 0,050 l 28,35
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 160,06 Kalorie v 1 porci: 950 cal

Postup přípravy

Steak, který jsme nechali odležet tak 20 minut po vyndání z lednice opečeme ze všech stran a necháme na 160°C stupních dopéct do požadovaného stupně propečení. Nedoporučuji propéct více jak medium rare, protože maso začíná při větším stupni propečení býti tuhé, rychleji a více než u hovězího masa. Jinak je maso opravdu měkké a šťavnaté jak pomeranč.

Bataty oloupeme a rozvaříme v lehce osolené vodě. Poté co je rozmáčkneme lehce lžící o stranu hrnce, brambory scedíme a přepasírujeme přes sítko či špičák. Potom rozšleháme s máslem na kaši, můžeme zjemnit smetanou, dochutíme solí a pepřem.

Zeleninu si nakrájíme na julieny a krátce povaříme 1-2 minuty. Servírujeme pokapané dýňovým olejem.

Rada

Překvapilo mne, jak je zebří maso opravdu šťavnaté, ale i to, jak v medium propečení je už tuhé. Takže opravdu ne více jak medium rare.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bramborová Kaše, Rajčatový salát v majonéze Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 950 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Grilování (10min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 20.01.2013
  • Recept zobrazen: 3067x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda