Lombo omáčka

Lombo omáčka Lombo omáčka

Něco jako univerzální omáčka pro asijskou kuchyni.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Sweetchilli omáčka, 0,010 l 0,95
Sojová omáčka, 0,005 l 0,45
Ústřičná omáčka, 0,010 l 1,02
Recept Demi-galce, 0,010 porce 0,10
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Zázvor kořen čerstvý, 0,006 kg 0,64
Česnek kuchyňský, 0,040 kg 6,29
Citrónová štáva lemonka, 0,005 l 0,17
Solamyl bramborový škrob, 0,005 kg 0,30
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,005 l 1,16
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Chilli papričky čerstvé 0,003 kg 1,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,51 Kalorie v 1 porci: 138 cal

Postup přípravy

Na oleji zpěníme umletý česnek, zázvor a chilli papričky. Hned poté zalijeme vším ostatním kromě solamylu, který rozmícháme ve vlažné vodě a na závěr jím zahustíme omáčku.

Omáčku před zahuštěním provaříme 15 minut.

Možnosti inovace

Přidáním citrónové trávy a rýžového octa.

Rada

Název i samotná originalita této omáčky je trochu evropská. Takže jí berte jako užitečnou pomůcku pro tvorbu podobných jídel. Kterou jsem získal z ročním vaření s vietnamským kolegou.

V seznamu uvádím i demi glace, který tam opravdu dávám, ale jen protože mi to tak naučil asijský kuchař, se kterým jsem rok vařil a říkal, že je to tam ok.

Vzhledem k tomu, že na asijské jídla do restaurace kde vařím, přijdou i Asiaté a dají si to, tak je to ok.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy, Staročeská rýže se slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 138 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (20min), Příprava (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.01.2013
  • Recept zobrazen: 9975x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží