Thajská pánev s jasmínovou rýží

Thajská pánev s jasmínovou rýží Thajská pánev s jasmínovou rýží Thajská pánev s jasmínovou rýží Thajská pánev s jasmínovou rýží Thajská pánev s jasmínovou rýží Thajská pánev s jasmínovou rýží

Velmi pikantní provedení směsi zeleniny a plátků masa.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,075 kg 9,01
Vepřová panenka, 0,075 kg 13,86
Paprika červená čerstvá, 0,028 kg 2,01
Bambusové špičky, 0,015 kg 1,04
Cibule červená, 0,035 kg 0,92 ŠANDER ovoce zelenina
Pórek, 0,015 kg 0,51
Jidášovo ucho černá houba, 0,006 kg 1,80
Koriandr čerstvý, 0,003 kg 1,13
Sezamové semínko bílé, 0,001 kg 0,02
Rostlinný olej, 0,025 l 1,13
Fazolové lusky mražené, 0,020 kg 1,21
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,001 l 0,23
Citrónová štáva lemonka, 0,005 l 0,17
Hlávkové zelí bílé, 0,015 kg 0,30
Recept Lombo omáčka 1,000 porce 12,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 43,73 Kalorie v 1 porci: 1 890 cal

Postup přípravy

Na tenké plátky nakrájené vepřové a kuřecí maso, prosmažíme ve vysoké vrstvě oleje, tak jednu minutu. Jakmile se maso zatáhne, scedíme. To samé uděláme se zeleninou.

Do wook pánve přidáme lombo omáčku, orestované suroviny a lehce promícháme. Přidáme citrónovou šťávu a lombo omáčku.

Požadovanou konzistenci řidší či hustší doladíme vývarem (vodou), nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.

Jednodušší provedení

Fast food.

Možnosti inovace

Sezónnost zeleniny nám předurčí její složení, ale bambusové špičky bych dal pokaždé.

Rada

Děláte rádoby asijské jídlo, proto při krájení ingrediencí nezapomeňte, že se jí hůlkami, tedy ať to není tak malé, že každé sousto budete dávat do pusy 10x. Množství lombo omáčky může být i větší než je na fotce, kde jsem nechtěl, aby se omáčka dostala na celé dno talíře.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Heineken Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 890 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Wok (6min), Kompletace (5min), Čas na základní omáčku (20min) Doba vaření 10 porcí: 46min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.01.2013
  • Recept zobrazen: 8069x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Fajitas hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Fajitas
Degustační ratattouille degustační teplý, dietní, rychlé, restování Degustační ratattouille
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa