Thajská pánev s jasmínovou rýží





Velmi pikantní provedení směsi zeleniny a plátků masa.
Postup přípravy
Na tenké plátky nakrájené vepřové a kuřecí maso, prosmažíme ve vysoké vrstvě oleje, tak jednu minutu. Jakmile se maso zatáhne, scedíme. To samé uděláme se zeleninou.
Do wook pánve přidáme lombo omáčku, orestované suroviny a lehce promícháme. Přidáme citrónovou šťávu a lombo omáčku.
Požadovanou konzistenci řidší či hustší doladíme vývarem (vodou), nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.
Jednodušší provedení
Fast food.
Možnosti inovace
Sezónnost zeleniny nám předurčí její složení, ale bambusové špičky bych dal pokaždé.
Rada
Děláte rádoby asijské jídlo, proto při krájení ingrediencí nezapomeňte, že se jí hůlkami, tedy ať to není tak malé, že každé sousto budete dávat do pusy 10x. Množství lombo omáčky může být i větší než je na fotce, kde jsem nechtěl, aby se omáčka dostala na celé dno talíře.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Heineken Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 890 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Wok (6min), Kompletace (5min), Čas na základní omáčku (20min) Doba vaření 10 porcí: 46min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová svíčková (panenka)
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Asie » Thajsko
- Recepty dle úpravy » Wok,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.01.2013
- Recept zobrazen: 15109x