Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou

Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou Kuřecí závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou

Kuřecí prsíčko jako závitek v plátku anglické slaniny, plněný nivou, na šťouchaných bramborách.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,145 kg 17,42
Sýr Niva, 0,035 kg 5,98
Strouhanka standard, 0,005 kg 0,18
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Anglická slanina, 0,025 kg 3,58
Cibulka jarní, 0,008 kg 0,94
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Recept Demi-galce, 0,500 porce 5,04
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Barbecue koření, 0,001 kg 0,16
Rostlinný olej 0,008 l 0,34
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,71 Kalorie v 1 porci: 897 cal

Postup přípravy

Kuřecí prsa naporcujeme na 130-150g a naklepeme. Lehce okořeníme.

Nivu nastrouháme a smícháme se strouhankou, vejcem a nasekanou jarní cibulkou. Hmotu ze sýra položíme ve tvaru šišky do středu naklepaného prsa. Zavineme a obalíme ve dvou plátcích slaniny.

Naskládáme do pekáče, posypeme barbecue kořením, lehce podlijeme a pečeme pod pokličkou 20 minut, na 180°C. Potom 10 minut bez pokličky.

V hrnci si založíme základ ze špeku a cibule, do kterého potom slijeme šťávu z pekáče, po upečení závitků. Šťávu provaříme, rozmixujeme a přidáme demi glace.

Podáváme se šťouchaným bramborem, anebo kaší.

Možnosti inovace

Přidáním ještě kvalitnějších modře plísňových sýrů.

Rada

Když děláte méně jak 5 porcí, nedávejte vejce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 897 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (30min), Čas na základní omáčku (20min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.01.2013
  • Recept zobrazen: 24929x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině