Opečené brambory se špenátem a cherry rajčátky





Vděčná příloha i dietní vegetariánské jídlo.
Postup přípravy
Na oleji z naložených sušených rajčat orestujeme vařené brambory s česnekem a postupně přidáváme ostatní suroviny, dochutíme a naposled přidáme čerstvý špenát, který už dál tepelně neupravujeme.
Pro efekt můžeme, celý pokrm vmáčknou do tvořítka a nechat v teple, až do doby vydávání.
Možnosti inovace
Mám v kuchyni vždy hotový dochucený rajčatový základ (polévku), právě z loupaných rajčat ve vlastní šťávě (polpa). A používám k dochucení takovýchto jídel, kde jsou rajčata.
Rada
Vše je snadné a pozor snad jen na čerstvý špenát, který opravdu nemá smysl trápit na pánvi.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc, Tramín červený, Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 191 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Restování (7min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 17min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina
- Recepty dle chodu » Příloha, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Restování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 10.02.2013
- Recept zobrazen: 8086x