Opečené brambory se špenátem a cherry rajčátky

Opečené brambory se špenátem a cherry rajčátky

Vděčná příloha i dietní vegetariánské jídlo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept brambory vařené, 0,800 porce 5,09
Špenát čerstvý standart, 0,025 kg 2,29
Špenát drcený mražený, 0,025 kg 1,46
Rajčata cherry červená, 0,013 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčata sušená v oleji, 0,008 kg 1,32
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,025 kg 0,57 Lesa s.r.o.
Sůl mořská jemná, 0,002 kg 0,04
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,12
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,38 Kalorie v 1 porci: 191 cal

Postup přípravy

Na oleji z naložených sušených rajčat orestujeme vařené brambory s česnekem a postupně přidáváme ostatní suroviny, dochutíme a naposled přidáme čerstvý špenát, který už dál tepelně neupravujeme.

Pro efekt můžeme, celý pokrm vmáčknou do tvořítka a nechat v teple, až do doby vydávání.

Možnosti inovace

Mám v kuchyni vždy hotový dochucený rajčatový základ (polévku), právě z loupaných rajčat ve vlastní šťávě (polpa). A používám k dochucení takovýchto jídel, kde jsou rajčata.

Rada

Vše je snadné a pozor snad jen na čerstvý špenát, který opravdu nemá smysl trápit na pánvi.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc, Tramín červený, Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 191 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Restování (7min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 17min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.02.2013
  • Recept zobrazen: 7614x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin