Vařené italské těstoviny

Vařené italské těstoviny

Jak správně uvařit italskou pastu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Špagety, 0,100 kg 4,46 Lesa s.r.o.
Voda pitná standard 0,300 l 0,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,61 Kalorie v 1 porci: 143 cal

Postup přípravy

Do vařící vody dáme sůl a trochu olivového oleje. Ponoříme těstovinu a za občasného míchání vaříme al-dente, na skus. Po překousnutí těstoviny nám ve středu těsta zůstane minimální nedovařená bílá tečka.

Jinak ta tečka vypadá u sušených těstovin a jinak u čerstvých. Podle toho zda uvařenou těstovinu budeme hned dál podávat, nebo ji necháme na pozdější výdej. Těstoviny propláchneme ve studené vodě a promícháme s olejem.

Voda, která nám zůstane po uvaření těstoviny je plná škrobu a chutě z těstovin. Proto je vhodná pro dochucení a zlepšení konzistence takřka všech jídel z těstovin.

Rada

Voda musí stále vařit naplno, a proto jí musí být dostatek. Nemá se stát, že když vsypeme těstovinu, tak se voda zchladí tak, že čekáme další minutu, než znovu začne vařit.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 143 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (5min) Doba vaření 10 porcí: 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 16.03.2013
  • Recept zobrazen: 3416x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě