Brownies - express

Brownies - express Brownies - express

Pokud chcete připravit velmi rychle tuto velmi oblíbenou americkou pochoutku jen v jedné nádobě robota a do trouby vkládat do 10 minut po zahájení přípravy.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Čokoláda hořká, 0,050 kg 8,76
Kakao holandské, 0,009 kg 1,52
Máslo, 0,063 kg 8,76
Cukr krupice, 0,050 kg 1,13
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,045 kg 3,40
Kypřicí prášek do pečiva 0,001 kg 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 22,79 Kalorie v 1 porci: 1 099 cal

Postup přípravy

1 porce = 6 košíčků

Všechny suroviny vložte do dostatečně velkého robota. Čokoládu ručně nalámejte na kostičky. V robotu použijte kovový nůž. Promixujte.

1 varianta pečení - v košíčkách:

Těsto naložte do košíčků (cca do poloviny výšky každého košíčku). Poskládejte je na plech a vložte do trouby.

Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C. Doba pečení je mezi 14-16 minutami.

2 varianta pečení - na plechu:

Pečící papír namočte ve vodě, dobře zmačkejte a opět narovnejte. Pomažte máslem a položte na plech namazanou stranou nahoru. Na papír vysypte těsto a vytvořte uhlazenou vrstvu vysokou přibližně 2 cm.

Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C. Doba pečení je mezi 12-14 minutami.

Možnosti inovace

Do surovin můžete přidat např.: nakládaný zázvor dle chuti (na 24 košíčků cca 3 ks o velikosti 2 cm čtvereční). Při první zkoušce ho dejte jen malinko, ať hned první várka neskončí v koši. Zázvor nasekejte na hodně malé kousky.

Nebo vylepšete na povrchu sušenými višněmi, pekanovými ořechy, nebo kůrou z pomeranče. Vše se při pečení propadne do středu těsta.

Velmi hezky se v dezertu vyjímá kousek bílé čokolády.

Pro dospělé můžete přimíchat trochu oblíbeného alkoholu.

Rada

Tento recept je založen na faktu, že Váš kuchyňský robot zvládne rozsekat velké kusy čokolády. Pokud máte obavy, čokoládu nejdříve nastrouhejte na menší kousky!

Po upečení nechte chvíli vychladnout, dokud čokoláda v těstu neztuhne. Jinak se vám to rozpadne!

Pokud budete péci moc dlouho, tak těsto vyschne.

Nebojte se, pokud hned po upečení těsto někde vypadá na povrchu moc tekuté, je to rozteklá čokoláda. Po vychladnutí bude těsto příjemně vlhké a vláčné.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Čaj, Mléko, Laté Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 099 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (15min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.03.2013
  • Recept zobrazen: 10915x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa