Tuňákový tataráček na croutes





Tuňákový tataráček na opečeném světlém toustu.
Postup přípravy
Tu část čerstvého tuňáka, která se nám nehodí na steak, tedy špička či skrojky, použijeme na tataráček.
Maso nakrájíme na dvou milimetrové kostičky, které smícháme se šalotkou, kořením a kapkou dijonské hořčice. Přes tvořítko vykrojíme do opečeného toustu tvar a pokapeme olejem. Tvořítko necháme na toustu a dál tam dáme pokrájený tataráček. Na talíř zdobně rozetřeme ibiškovou redukci, položíme na ní i s tvořítkem tataráček, poté tvořítko vysuneme.
Dozdobíme velkou kaparou a grisinou.
Možnosti inovace
Místo mořské soli tam mám rád i sůl kouřovou (dát velmi málo).
Rada
S kořením opravdu pomálu, chceme přeci úžasnou chuť čerstvého drahého tuňáka.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 222 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (15min) Doba vaření 10 porcí: 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Degustační studený, Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.08.2012
- Recept zobrazen: 5417x