Tuňákový tataráček na croutes

Tuňákový tataráček na croutes Tuňákový tataráček na croutes Tuňákový tataráček na croutes

Tuňákový tataráček na opečeném světlém toustu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tuňák v kvalitě sushimi v plátýnku, 0,040 kg 25,19
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Kapary velké v nálevu, 0,007 kg 1,58
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Hořčice dijonská, 0,002 kg 0,41
Toustový chléb, 0,007 kg 0,33
Pažitka čerstvá, 0,002 kg 1,00
Grisini, 0,004 kg 0,84
Ibišková redukce, 0,007 l 3,18
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,41
Sůl mořská jemná 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 34,96 Kalorie v 1 porci: 222 cal

Postup přípravy

Tu část čerstvého tuňáka, která se nám nehodí na steak, tedy špička či skrojky, použijeme na tataráček.

Maso nakrájíme na dvou milimetrové kostičky, které smícháme se šalotkou, kořením a kapkou dijonské hořčice. Přes tvořítko vykrojíme do opečeného toustu tvar a pokapeme olejem. Tvořítko necháme na toustu a dál tam dáme pokrájený tataráček. Na talíř zdobně rozetřeme ibiškovou redukci, položíme na ní i s tvořítkem tataráček, poté tvořítko vysuneme.

Dozdobíme velkou kaparou a grisinou.

Možnosti inovace

Místo mořské soli tam mám rád i sůl kouřovou (dát velmi málo).

Rada

S kořením opravdu pomálu, chceme přeci úžasnou chuť čerstvého drahého tuňáka.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 222 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (15min) Doba vaření 10 porcí: 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.08.2012
  • Recept zobrazen: 2567x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka
Kantonské kuře hlavní chod, smažení-fritování Kantonské kuře
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě