Chilli con carne v pečených bramborách





Masové ragú s fazolemi.
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli na kostičky orestujeme na oleji do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku. Po 4 minutách přidáme na půlcentimetrové kostičky nakrájené maso a dál restujeme. Po 5 minutách přidáme mleté maso, které stále mícháme tak, aby se rozmělnilo na malé kousky.
Do tohoto základu dáme veškeré koření, protlak, loupaná rajčata a čokoládu. Podlijeme vývarem nebo vodou tak, aby maso neplavalo. Přiklopíme a dusíme tak, aby se kousky masa dali přepůlit vidličkou.
Na poslední půl hodinku přidáme fazole a trochu majoránky s nasekaným česnekem.
Nejčastěji podáváme s rýží, ale tento recept je s vydlabanou pečenou bramborou, do které dáme hotové ragů. A do jedné z brambor jsem dal bramborovou kaši s čedarovou omáčkou. Čerstvým koriandrem vše na závěr posypeme.
Jednodušší provedení
Jen z mletého masa, ale já tam ty přiznané kousíčky mám rád.
Možnosti inovace
Místo čokolády použít hnědý cukr. Můžeme vypustit fazole v tomatu a přidat třeba černé mexické fazole.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Guinness, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 030 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (20min), Dušení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí mleté
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Plodová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 19.03.2013
- Recept zobrazen: 4230x