Chilli con carne v pečených bramborách

Chilli con carne v pečených bramborách Chilli con carne v pečených bramborách Chilli con carne v pečených bramborách Chilli con carne v pečených bramborách Chilli con carne v pečených bramborách

Masové ragú s fazolemi.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí flap hrudí (břicho), 0,070 kg 26,02
Mleté hovězí, 0,070 kg 10,26
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Cibule červená, 0,055 kg 1,44 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčatový protlak, 0,020 kg 0,85
Chilli papričky čerstvé, 0,005 kg 2,83
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,26
Čokoláda hořká, 0,070 kg 12,26
Rostlinný olej, 0,015 l 0,68
Kmín římský mletý, 0,001 kg 0,11
Paprika červená čerstvá, 0,035 kg 2,56
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Koriandr čerstvý, 0,004 kg 1,81
Fazole červené v tomatu, 0,070 kg 5,03
Fazole bílé v tomatu, 0,040 kg 2,88
Česnek kuchyňský 0,005 kg 0,79
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 68,13 Kalorie v 1 porci: 1 030 cal

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli na kostičky orestujeme na oleji do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku. Po 4 minutách přidáme na půlcentimetrové kostičky nakrájené maso a dál restujeme. Po 5 minutách přidáme mleté maso, které stále mícháme tak, aby se rozmělnilo na malé kousky.

Do tohoto základu dáme veškeré koření, protlak, loupaná rajčata a čokoládu. Podlijeme vývarem nebo vodou tak, aby maso neplavalo. Přiklopíme a dusíme tak, aby se kousky masa dali přepůlit vidličkou.

Na poslední půl hodinku přidáme fazole a trochu majoránky s nasekaným česnekem.

Nejčastěji podáváme s rýží, ale tento recept je s vydlabanou pečenou bramborou, do které dáme hotové ragů. A do jedné z brambor jsem dal bramborovou kaši s čedarovou omáčkou. Čerstvým koriandrem vše na závěr posypeme.

Jednodušší provedení

Jen z mletého masa, ale já tam ty přiznané kousíčky mám rád.

Možnosti inovace

Místo čokolády použít hnědý cukr. Můžeme vypustit fazole v tomatu a přidat třeba černé mexické fazole.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Guinness, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 030 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (20min), Dušení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.03.2013
  • Recept zobrazen: 2479x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka