Hovězí tataráček

Hovězí tataráček

Předkrm nebo chuťovka k pivu, každopádně další nesmrtelné jídlo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Top blade hovězí zadní váleček, 0,115 kg 39,12
Cibule červená, 0,060 kg 1,57 ŠANDER ovoce zelenina
Hořčice grilovací, 0,040 kg 5,54
Česnek kuchyňský, 0,035 kg 5,50
Kapary velké v nálevu, 0,015 kg 3,39
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,48
Kečup standard, 0,045 l 2,91
Tandoori masala, 0,001 kg 0,74
Rostlinný olej, 0,030 l 1,35
Chléb tmavý, 0,125 kg 3,56
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Worcesterová omáčka 0,030 l 3,67
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 64,62 Kalorie v 1 porci: 716 cal

Postup přípravy

Tataráček je o čerstvých a kvalitních surovinách, to ale neznamená, že to bude z toho nejdražšího masa. A vlastně proč, když je maso na tak jemno nakrájené nebo kůtrované, že sem vsouvat pravou svíčkovou, která je v této úpravě k nepoznání od jiného kvalitního svalu steakového plemene.

Čerstvý sval masa odblaníme a jdeme buď kůtrovat nebo nahrubo mlít. Tataráček nemá být kaší, a proto hlavně při kůtrování musíme dát pozor nato, abychom právě tu kaši z toho neudělali. Čím kvalitnější maso máme, tím hrubší strukturu si můžeme dovolit.

Tataráček je o masu a jeho chuti, proto s ostatními ingrediencemi šetříme.

V Čechách je hloupý zvyk podávat tataráček se zvlášť připravenými ingrediencemi, aby si host vše sám splácal. Já dnes už vždy do jídelního lístku píši dochucený hovězí tataráček a tu šanci si jídlo splácat sám hostovi odepřu. Pakliže si to samozřejmě výslovně nepřeje.

A jdeme do topinek - můžeme zkusit třeba toast, ale ten mi sedí více k jiným masům na tataráčky. Topinka je prostě nejlepší smažená na pořádné vrstvě oleje a k té české podobě tataráčku není lepší volba. Jsou lidé, co si chleba opečou nasucho, ale je to jako knedlík bez omáčky.

Možnosti inovace

Zde je nekonečno možností na experiment v koření i zelenině.

I v tomto receptu je netradičně tandoori a třeba kapary.

Rada

Čím déle vařím a léta ochutnávám hotový tataráček, ať z tuňáka nebo z hovězího, tak si všechny ingredience ubírám a ubírám. A opravdu je to lepší a lepší.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva, Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Chléb farmářský, Topinky české s česnekem Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 716 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Postupy studené kuchyně (5min), Smažení-Fritování (5min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 37min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 21.03.2013
  • Recept zobrazen: 3282x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Svatomartinská husa hlavní chod, rychlé, pečení, vaření Svatomartinská husa
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g