Dochucený hovězí tataráček





Předkrm nebo chuťovka k pivu, každopádně další nesmrtelné jídlo.
Postup přípravy
Tataráček je o čerstvých a kvalitních surovinách, to ale neznamená, že to bude z toho nejdražšího masa. A vlastně proč, když je maso na tak jemno nakrájené nebo kůtrované, že sem vsouvat pravou svíčkovou, která je v této úpravě k nepoznání od jiného kvalitního svalu steakového plemene.
Čerstvý sval masa odblaníme a jdeme buď kůtrovat nebo nahrubo mlít. Tataráček nemá být kaší, a proto hlavně při kůtrování musíme dát pozor nato, abychom právě tu kaši z toho neudělali. Čím kvalitnější maso máme, tím hrubší strukturu si můžeme dovolit.
Tataráček je o masu a jeho chuti, proto s ostatními ingrediencemi šetříme.
V Čechách je hloupý zvyk podávat tataráček se zvlášť připravenými ingrediencemi, aby si host vše sám splácal. Já dnes už vždy do jídelního lístku píši dochucený hovězí tataráček a tu šanci si jídlo splácat sám hostovi odepřu. Pakliže si to samozřejmě výslovně nepřeje.
A jdeme do topinek - můžeme zkusit třeba toast, ale ten mi sedí více k jiným masům na tataráčky. Topinka je prostě nejlepší smažená na pořádné vrstvě oleje a k té české podobě tataráčku není lepší volba. Jsou lidé, co si chleba opečou nasucho, ale je to jako knedlík bez omáčky.
Jednodušší provedení
V tomto provedení je část kořenících ingrediencí už zamíchaných do masa a zbytek do nasekané cibulky. Jsou udělány dva druhy tataráčku - cibulkový a masový, a na konzumentovi je, jak si to mezi sebou smíchá.
Možnosti inovace
Zde je nekonečno možností na experiment, jak v koření tak zelenině.
I v tomto receptu je netradičně tandoori a třeba kapary.
Rada
Čím déle vařím a léta ochutnávám hotový tataráček, ať z tuňáka nebo z hovězího, tak si všechny dochucující ingredience ubírám a ubírám. A opravdu je to lepší a lepší.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva, Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Chléb farmářský, Topinky české s česnekem Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 744 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Postupy studené kuchyně (5min), Smažení-Fritování (5min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 37min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Top side
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně, Smažení-Fritování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 21.03.2013
- Recept zobrazen: 6290x